Live

Foto A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael

Data actualizării: Data publicării:
A murit fotomodelul Tatjana Patitz, care a apărut în videoclipul pentru "Freedom! '90" al lui George Michael. FOTO: Profimedia Images

Fotomodelul german Tatjana Patitz, renumită pentru că a făcut parte din grupul "supermodelelor originale" din anii 1980-1990 care au apărut într-un videoclip al muzicianului George Michael, a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, a anunţat agenţia ei, confirmând o informaţie a revistei Vogue.

"Tatjana a murit duminică dimineaţă în California", unde locuia, a răspuns într-un e-mail pentru AFP Corinne Nicolas, fondatoarea şi şefa agenţiei de modele de pe 5th Avenue din New York, The Model CoOp.

Ea nu a dezvăluit împrejurările acestei dispariţii la 56 de ani, potrivit revistei de modă newyorkeze Vogue care a făcut publică informaţia.

Tatjana Patitz / Mon Cheri Barbara Tag am 4. Dezember 2015 im Postpalast in München / *** Tatiana Patitz MON Cheri Barbara Day on 4 December 2015 at Postal Palace in Munich Copyright: x,Image: 749077060, License: Rights-managed, Restrictions: imago ist zur Vergabe einer einfachen Nutzungslizenz zum Zeitpunkt der Bereitstellung berechtigt. Persönlichkeits- und Markenrechte sowie Bestimmungen des Urheberrechts bzgl. abgebildeter Werke sind zu beachten. Kommerzielle Nutzung in Eigenverantwortung., Model Release: no

Renumitul fotograf de modă german Peter Lindbergh, care a murit în 2019, a fost întotdeauna preferatul Tatjanei Patitz şi a fotografiat-o încă din anii 1980. Fundaţia lui s-a declarat pe Twitter "profund întristată de moartea Tatjanei Patitz, o prietenă de lungă durată a lui Peter" şi a dorit "să se încline în faţa bunătăţii, frumuseţii interioare şi inteligenţei incredibile a Tatjanei".

Născută în Germania, crescută în Suedia şi locuind în California, Tatjana Patitz "a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti", a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour, scrie Agerpres.

New York, NY - Tatjana Patitz dies at age 56: Vogue model - who was in George Michael's Freedom video with Cindy and Christy - passes away after a 40 year career.BACKGRID USA 11 JANUARY 2023,Image: 749085308, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Tatjana Patitz

Ea a făcut parte din grupul de elită al "supermodelelor originale" din anii 1980-1990, alături de modelele Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista şi Christy Turlington. Cele şase femei apar într-o fotografie celebră făcută de Peter Lindbergh pentru Vogue pe o plajă, în 1988, ("White Shirts: Six Supermodels, Malibu").

Tatjana Patitz, Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Cindy Crawford apar, de asemenea, şi cântă în play-back pe vocea lui George Michael în celebrul videoclip pentru "Freedom! '90" al compozitorului britanic care a murit în 2016.

Tatjana Patitz a fost "cea mai calmă şi poate cea mai intensă dintre +supermodelele originale+", a scris Vogue, reluând o declaraţie pe care modelul a făcut-o în cursul unui interviu din 2020: "Nu mi-am vândut niciodată sufletul". 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A fost cândva model de succes și soția unui star din Baywatch, iar acum se hrănește din gunoaie. Ce s-a întâmplat cu Loni?

Fostul supermodel Christie Brinkley și-a dus fiica la un control, dar a aflat că cea bolnavă este ea: M-au cusut cu precizie Dior

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham de la Paris a fost întreruptă de activiştii Peta

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a murit la vârsta de 102 ani

Partenerii noștri