Live

Noua regulă pentru invitații la Festivalul de Film de la Cannes: nu au voie să facă selfie pe covorul roșu

Data publicării:

Cannes-ul este, pentru 10 zile, capitala mondială a cinematografiei. Marți seară, vedetele au defilat pe covorul roşu şi s-a dat startul Festivalului Internaţional de Film, ajuns la ediţia cu numărul 71. Femeile vor fi în prim plan anul acesta, după scandalul hărţuirilor sexuale din această industrie.

Actriţa australiană Cate Blanchett, preşedinta juriului de anul acesta, şi regizorul american Martin Scorsese au dat startul Festivalului.

Stele de cinema de primă mărime, regizori, producători şi alte celebrităţi au păşit pe covorul roşu pentru a urmări filmul de deschidere. Pelicula este realizată de iranianului Asghar Farhadi, de două ori premiat cu Oscar.

Anul acesta invitaţii nu au avut voie să-şi facă selfiuri, iar agenţii de securitate au fost atenţi ca toată lumea să respectate acest lucru. Obiceiul provoca întârzieri iar unii dintre cei atenţi la poze se împiedicau pe scări. Dar mai ales - spune directorul festivalului -, pozele ieşeau urât şi stricau strălucirea evenimentului.

Este prima ediţie a Festivalului de la Cannes de după scandalul hărţuirilor sexuale care a dus la apariţia campaniei „Me Too”. Iar organizatorii au încercat să ţină pasul. Juriul este majoritar feminin, a fost înfiinţată şi o linie verde pentru victimele hărţuirilor sexuale şi o zi va fi dedicată exclusiv femeilor.

21 de pelicule sunt în cursa pentru Palme d'Or, printre care filmul despre Ku Klux Klan al americanului Spike Lee şi cel despre femeile kurde care luptă împotriva ISIS al regizoarei franceze Eva Husson.

De asemenea, va avea premiera mondială şi cel mai nou film din seria „Războiul Stelelor”, care va rula în afara competiţiilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O turistă chineză a murit în Indonezia în timp ce încerca să facă un selfie

Un bărbat a vrut să-și facă un selfie reușit cu un leu și a intrat în cușca lui, iar animalul l-a sfâșiat

Selfie-urile, mai periculoase decât rechinii. Unele țări au luat măsuri pentru a-i salva pe turiștii care își riscă viața pentru poze

Tinerii nu renunță la selfie-urile pe tren. Mărturiile unor adolescenți care au fost la un pas de moarte: „Mă stingea cu hanoracul”

Partenerii noștri