Live

Un român, personaj al unui film realizat de Morgan Freeman

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

Un român, abandonat de părinţi când avea doar câteva luni şi supravieţuitor al orfelinatului din Sighet a devenit personaj al unui film realizat de Morgan Freeman. Izidor Ruckel i-a povestit actorului american drama prin care a trecut în copilăria petrecută în România, în perioada comunistă.

Morgan Freeman: Cine e copilul acela?

Izidor Ruckel: Acela sunt eu. Acela sunt eu în 1990. Am avut mai multe ocazii decât alţii. Era o îngrijitoare, Onişa. Chiar mai am poza ei. Nu o să o uit niciodată. A fost o persoană minunată, care lucra acolo. Onişa m-a luat acasă într-o noapte şi am uitat de instituţie.

Morgan Freeman: Cum ai scăpat din acel orfelinat?

Izidor Ruckel: Nişte angajaţi m-au strigat pe mine şi pe alt băiat, Ciprian. „Izidor şi Ciprian, veniţi aici! Mergeţi în America!

Citiți și: Povestea lui Izidor Ruckel, copilul scăpat din căminul groazei

Izidor Ruckel a scris in cartea autobiografică „Abandonat pe viaţă” despre dramele pe care le-a trăit, despre primii 11 ani din viața sa, petrecuți într-unul din orfelinatele lui Ceauşescu. A povestit si cum a fost salvat după căderea comunismului de un cuplu de americani, care i-a oferit şansa unei vieţi normale, în ţara tuturor posibilităţilor.

Cartea a ajuns şi la actorul şi producătorul Morgan Freeman, care a hotărât să cuprindă povestea românului în cel mai nou proiect al său. Episodul dedicat lui Izidor se numeşte „Puterea dragostei”, face parte din miniseria „Puterea noastră” şi a fost prezentat miercuri şi în România.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut. Un tânăr a fost ținut legat un an și jumătate, șefii centrului susțin că l-au protejat

Nicole Kidman a strălucit într-o rochie lungă aurie la ceremonia în care a primit premiul pentru întreaga carieră

Două filme românești au fost selectate pentru Festivalul de la Cannes 2024

Raluca Turcan: Avem datorii de zeci de milioane de euro către firme de producţie de film din străinătate

Partenerii noștri