Live

Funeralii grandioase, care au durat nouă ore, pentru Aretha Franklin

Data actualizării: Data publicării:
DETROIT, MI - AUGUST 31: Guests attend the funeral for Aretha Franklin at the Greater Grace Temple on August 31, 2018 in Detroit, Michigan. Franklin died at the age of 76 at her home in Detroit on August 16. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Aretha Franklin a fost înmormântată după funeralii care au durat aproape nouă ore. Regina Muzicii Soul a fost omagiată de oameni simpli, artişti şi lideri politici, care au participat la o ceremonie grandioasă organizată într-o biserică din Detroit. Aretha Franklin suferea de cancer şi a murit pe 16 august, la vârsta de 76 de ani.

Funeraliile Arethei Franklin au început pe acorduri de gospel, stilul muzical religios al afro-americanilor, de la care a şi pornit cariera artistei. Biserica, decorată cu lavandă şi trandafiri albi şi roz a fost neîncăpătoare. Şi-au luat adio de la Aretha Franklin nu doar familia şi prietenii, ci şi personalităţi ale vieţii artistice şi politice americane.

Bill Clinton, fost preşedinte al SUA: A muncit din greu ca să ajungă până unde a ajuns. A luat darul pe care i l-a dat Dumnezeu şi a devenit un pic mai bună în fiecare zi.

Fostul președinte american a fost surprins însă într-o ipostază jenantă, în timpul recitalului susținut de Ariana Grande:

Al Sharpton, activist civic: Când s-a aflat că doamna Franklin a murit, Trump a spus că a lucrat pentru el. Nu, a cântat pentru tine. A lucrat pentru noi. Aretha nu a primit ordine de la altcineva în afară de Dumnezeu.

Stevie Wonder, Jennifer Hudson şi Ariana Grande au fost doar unii dintre artiştii care i-au adus un omagiu muzical reginii muzicii soul.

Sicriul auriu al Arethei Franklin a fost scos din biserică pe acordurile unuia dintre hiturile artistei care a revoluţionat muzica din Statele Unite.

Deşi familia anunţase că nu va organiza funeralii cu public, mii de oameni s-au adunat în faţa bisericii şi au urmărit ceremonia pe un ecran uriaş. Regina Muzicii Soul a fost înmormântată în Detroit, lângă tată, frate şi soră.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Documentul găsit în canapea după moartea Arethei Franklin este un testament valid. Se încheie lupta pentru averea ei de milioane

A început lupta pentru averea Arethei Franklin. Fiii săi se ceartă pe cele trei testamente găsite la câteva luni de la moartea ei

Elton John și-a încheiat cariera pe scenă. 30.000 de fani au mers la ultimul său concert

Stevie Wonder spune că se mută în Ghana din cauza climatului politic din SUA

Partenerii noștri