Documentul găsit în canapea după moartea Arethei Franklin este un testament valid. Se încheie lupta pentru averea ei de milioane

Data actualizării: Data publicării:
Michigan News - July 10, 2023
Foto: Profimedia Images

Un juriu din Michigan a decis că un document din 2014, găsit în canapeaua cântereței americane Aretha Franklin, după moartea acesteia, este un testament valabil pentru averea sa de mai multe milioane de dolari, potrivit BBC

Un proces care a durat două zile i-a pus față în față pe copiii regretatei regine a muzicii soul într-o bătălie pentru două versiuni scrise de mână ale ultimelor dorințe ale cântăreței. 

Avocații a doi dintre fiii lui Franklin au afirmat că fratele lor vitreg, Ted White, „vrea să îi dezmoștenească”. 

Verdictul de marți pune capăt unei dispute juridice de aproape cinci ani în cadrul familiei.

3 testamente ale Arethei Franklin au fost descoperite în casa ei

Trei testamente ale Arethei Franklin, scrise de mână, au fost descoperite în casa ei după câteva luni de la moartea artistei supranumite „Regina muzicii soul”, scrie BBC. Aretha Franklin a murit pe 16 august 2018, din cauza unui cancer la pancreas. Membrii familiei ei au spus la acel moment că nu există un testament.

Două testamente datate 2010 au fost descoperite într-un birou încuiat, iar unul, din martie 2014, fusese ascuns sub pernele din sufragerie.  Testamentul cel mai recent, scris într-un caiet, prevede ca bunurile ei să rămână familiei, a spus avocatul David Bennett.

O parte din scris este greu de descifrat şi pe patru pagini cuvintele sunt mâzgălite şi frazele scrise pe margini. O astfel de situație le-ar face inadmisibile în majoritatea statelor, dar legea din Michigan permite testamentele scrise de mână atâta timp cât îndeplinesc alte criterii. Bennett, care a fost avocatul artistei timp de peste 40 de ani, a depus testamentele la instanță şi a declarat în faţa unui judecător că nu este sigur dacă ele sunt conforme cu legea din Michigan. El a precizat că documentele au fost văzute de cei patru fii ai lui Franklin şi de avocaţii lor, dar ei nu au ajuns la un acord privind validitatea unuia dintre cele trei testamente.

Luni, judecătorul Jennifer Callaghan le-a spus juraților că singura decizie pe care trebuie să o ia este dacă documentul din 2014 poate fi acceptat ca testament valabil. În ciuda diferențelor dintre ele, ambele documente stabilesc că fiii trebuie să împartă veniturile din muzica și drepturile de autor ale Arethei Franklin.

Theodore White II - al treilea copil al lui Franklin, din scurta ei căsătorie cu fostul ei manager - susține că documentul de 11 pagini din 2010 este testamentul valabil.

Versiunea respectivă îl desemnează co-executor al moștenirii, împreună cu nepoata Sabrina Owens, nepoata artistei. De asemenea, cere ca Kecalf și Edward Franklin, al doilea și al patrulea fiu al cântărețului, să „urmeze cursuri de afaceri și să obțină un certificat sau o diplomă” dacă doresc să beneficieze de drepturile asupra proprietății. Kecalf și Edward susțin că versiunea din 2014 este voința principală a mamei lor.

Kecalf îl înlocuiește pe fratele său ca co-executor în documentul de patru pagini. El și nepoții săi vor moșteni, de asemenea, conacul de 1,2 milioane de dolari al mamei sale - o casă descrisă de avocatul lui Edward drept „bijuteria coroanei”. Documentul mai nou prevede, de asemenea, că rochiile lui Franklin fie fie scoase la licitație, fie predate Institutului Smithsonian din Washington.

Averea lui Franklin a fost estimată la 80 de milioane de dolari când vedeta a murit în 2018, dar evaluările recente și datoriile neplătite timp de mai mulți ani au redus considerabil valoarea. Potrivit unui inventar depus în instanță și văzut de BBC, bunurile regretatei cântărețe sunt evaluate la puțin sub 6 milioane de dolari.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri