Live

O tânără actriță a povestit cum ar fi fost hărțuită sexual de Geoffrey Rush

Data publicării:
FOTO: IMDB/ Getty Images

Actriţa australiană Eryn-Jean Norvill a descris marţi, în faţa tribunalului unde se desfăşoară procesul de defăimare intentat de Geoffrey Rush împotriva unui ziar local, senzaţia de ''ruşine'' pe care a simţit-o în urma presupuselor gesturi de hărţuire sexuală din partea colegului său de scenă, relatează EFE.

Geoffrey Rush acuză compania Nationwide News, proprietară a Daily Telegraph şi filiala News Corp Australia, de defăimare, în urma articolului semnat de ziaristul Jonathan Moran, publicat pe 30 noiembrie 2017, în care actorul a fost acuzat de "comportament nepotrivit" faţă de o colega de scenă, care s-a dovedit ulterior că este Eryn-Jean Norvill, potrivit Agerpres.

Actriţa australiană, care l-a cunoscut pe Rush la Sidney între 2015 şi 2016 cu ocazia punerii în scenă a piesei de teatru 'King Lear', a compărut în faţa tribunalului pentru a povesti despre comportamentul actorului faţă de ea.

Norvill, care în piesă juca rolul fiicei lui Rush, a mărturisit că, la un moment dat în timpul repetiţiilor, era culcată pe podea cu ochii închişi şi îşi aminteşte râsetele, murmurul şi reacţiile din sală când a deschis ochii şi l-a văzut pe Rush îngenuncheat în faţa ei, relatează ABC.

În această scenă, Geoffrey Rush trebuia să-şi manifeste durerea faţă de moartea fiicei sale, interpretată de Norvill.

"Avea ambele mâini deasupra bustului meu şi gesticula, ca şi cum mi-ar fi mângâiat lasciv trupul, desenând în aer forma sânilor mei", a declarat tânăra actriţă, subliniind că Geoffrey Rush făcea în acelaşi timp gesturi cu sprâncenele, ochii şi zâmbea în timp ce îşi umezea buzele.

Norvill a spus că, în acel moment, regizorul piesei, Neil Armfield, l-a admonestat pe actor spunându-i: ''Geoffrey, opreşte-te". Actriţa a insistat că această presupusă abatere "nu putea fi accidentală", povestind că, într-un alt moment, Geoffrey Rush şi-a pus mâinile sub axile, pipăindu-i partea laterală a sânilor şi atingându-i, de asemenea, buzele.

"Cred că a făcut-o în mod deliberat", a subliniat Norvill, care s-a simţit prinsă în capcană, având în vedere că trebuia să interpreteze un personaj mort şi un trup inert. Ea a declarat că s-a simţit intimidată de faima actorului, că i-a acuzat pe cei prezenţi în sala de repetiţii că sunt "complici" şi pe regizor pentru că a declarat că nu are probleme cu comportamentul lui Geoffrey Rush.

Săptămâna trecută, actorul laureat cu Oscar în 1996 pentru rolul său din ''Shine'' a declarat în faţa tribunalului că aceste acuzaţii, pe care el le respinge, i-au afectat grav viaţa şi cariera. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pedepse mai mari pentru profesorii care hărţuiesc sexual elevi sau studenţi. Legea a fost adoptată

Proiect legislativ: Pedepse majorate pentru cadrele didactice care hărţuiesc sexual un elev sau student

Bărbat arestat pentru mesaje obscene trimise unor copile, pe telefonul mobil. Mama unei fete de 13 ani l-a dat pe mâna poliției

Jason Derulo este dat în judecată pentru hărțuire sexuală, de o cântăreață care semnase cu casa lui de discuri

Partenerii noștri