Bărbat arestat pentru mesaje obscene trimise unor copile, pe telefonul mobil. Mama unei fete de 13 ani l-a dat pe mâna poliției

Data publicării:
adolescenta pe telefon mobil
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Constanța a fost arestat preventiv, după ce ar fi contactat mai multe copile, cărora le trimitea mesaje obscene și hărțuitoare pe telefon. În urma anchetei, scrie PressAlert.ro, oamenii legii au descoperit că individul folosea zeci de numere de telefon și apela zilnic sute de oameni, în căutare de potențiale victime.

Totul a ieșit la iveală în luna septembrie, când mama unei fete de 13 ani din Timișoara s-a prezentat la Poliție. Femeia le-a spus agenților că fiica ei a primit pe telefon mai multe mesaje cu conținut obscen și hărțuitor, de pe diferite numere de telefon.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale și au pornit pe urmele individului. Cercetările i-au dus la un individ de 49 de ani din Constanța. Bărbatul, spun anchetatorii, ar fi apelat zilnic sute de numere de telefon, până ce reușea să găsească fete minore, pe care, ulterior, le hărțuia prin intermediului telefonului mobil. Folosea numere de telefon diferite, pentru a nu fi prins, reiese din anchetă.

În total, 6 fete minore din diferite județe ar fi fost victimele individului din Constanța. Marți, 10 octombrie 2023, polițiștii au descins peste el.

"Polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare, trei în județul Constanța și una în județul Tulcea. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe telefoane și zeci de cartele pre-pay. Totodată, a fost depistat și bărbatul de 49 de ani, care a fost adus la sediul Poliției și față de care, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă efectuarea în continuarea a urmăririi penale pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de șantaj și a 3 infracțiuni de hărțuire", transmite IPJ Timiș.

Bărbatul a fost reținut pe loc pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, magistrații Tribunalului Timiș au decis ca suspectul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii verifică acum dacă există și alte victime ale individului de 49 de ani. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri