Live

Clipurile de promovare a României realizate de străini au milioane de vizualizări pe internet

Data actualizării: Data publicării:

Străinii ne promovează ţara mai bine decât o facem noi. Oraşele din România sunt comparate cu cele din basme în filmuleţele postate pe site-urile de socializare de turiştii care au vizitat aceste meleaguri. Imaginile cu Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din lume, şi Viscri, satul-vedetă de la poalele Făgăraşului au adunat, în scurt timp, peste 11 milioane de vizualizări.

O ţară idilică, plină de peisaje de poveste. Aşa arată România în filmuleţele devenite virale pe site-urile de socializare. Un clip video a fost postat acum 5 luni şi a strâns deja peste 11 milioane de vizualizări, de 4 ori mai mult decât numărul turiştilor care ne-au vizitat anul trecut ţara. De cealaltă parte, clipurile oficiale de promovare ale turismului românesc nu se bucură de acelaşi succes. Ultimul a fost publicat acum 4 ani şi a fost văzut, până acum, de doar 50 de mii de internauţi.

Ar trebui să renunțăm la modalitatea asta clasică: mănăstirile din nodul Moldovei, poate sunt turiști care văd lângă mănăstire ceva interesant. Abordarea unei destinații nu mai poate fi făcută de o echipă de marketing. E important să îi lăsăm pe turiști să ne descopere, să vedem ce le place și să îi lăsăm pe ei să facă promovarea”, spune Ciprian Enea, consultant turism .

Majoritatea turiştilor străini care aleg să viziteze România ajung aici încurajaţi de prietenii care ne-au trecut pragul.

Numărul turiştilor care înnoptează în România a crescut cu aproape 12% anul trecut. Când vine vorba de ce i-a determinat să vină în vizită în ţara noastră, doar 3 procente dintre ei spun că i-au inspirat... clipurile de promovare ale ţării noastre.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis înainte de 1 iulie

Casa Regelui Charles din Viscri se redeschide. Ce vor putea vizita turiștii

VIDEO. Gest inconștient al unui șofer pe Transfăgărășan. A fost filmat în timp ce bate palma cu un urs

Transfăgărăşan şi Transalpina s-au închis din cauza vremii nefavorabile

Partenerii noștri