Live

Meteorolog: Temperaturile vor crește în România, vom fi la limita caniculei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat că instabilitatea termică va continua în zilele următoare, urmând astfel ploi, descărcări electrice și vijelii în mare parte din țară. De vineri însă, temperaturile vor crește urmând să se situeze la limita caniculei.

ANM a emis încă un cod galben valabil pentru ziua de miercuri, de la 9.00 la 23.00, care vizează toată zona intracarpatică, Banatul, Transilvania, zonele de munte dar și jumătatea de nord a Munteniei, și partea de nord a Olteniei. Aici, ne așteptăm în continuare la instabilitate accentuată, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și vânt cu aspect de vijelie, sau, punctiform, căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși din nou 20-25 de litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, se vor atinge 40-50 de litri pe metru pătrat.

Veștile bune vin pentru zilele următoare, pe parcursul zilei de joi încă vor mai fi fenomene asociate instabilității, dar la cote mult mai reduse. De vineri încolo, doar în zonele de mune, în orele amiezii, vom mai avea de-a face cu ploi, și acestea de scurtă durata, slabe cantitativ.

Rămânem într-o masă de aer caldă, săptămna viitoare va fi un puseu de aer cald din nordul Africii, temperaturile vor crește, dar nu este bruscă, dar de duminică până marți vremea va deveni călduroasă, în câmpia de Vest și Câmpia Română la amiază vom înregistra temperaturi la limita caniculei, 33, 34 de grade, iar umezeală din aer va fi mai scăzută, dar se va resimți disconfort, indicele va depăși ușor pragul critic”, a explicat meteorologul Mihai Timu, la Digi24.

FOTO:  InquamPhotos/Octav Ganea

CITIȚI ȘI:  Alertă meteo în Europa. Locul în care temperaturile pot depăși 50 de grade Celsius în următoarele zile

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei: „În 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă”

Noi alerte de la meteorologi. Ploi și ninsori, la munte se va depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea în București

Caniculă în februarie, în Statele Unite. „Bucuraţi-vă de vremea frumoasă”, au spus meteorologii, care au prognozat o revenire a iernii

Un climatolog laureat cu Nobel spune că anul 2024 ar putea fi mai călduros decât 2023

Partenerii noștri