Live

Editorial Ipocrizia nu salvează hoția

Andrei Lupu Data publicării:
Andrei Lupu. deputat REPER. Credit foto: Steluța Popescu

Orice hoț are dreptul să îl dea în judecată pe cel pe care l-a furat. Dar nu uitați că asta nu-l transformă din vinovat în nevinovat. Hoțul rămâne hoț indiferent câte procese deschide el celor pe care i-a păgubit.

Mă uit cu stupoare cum construiește PSD ideea că noi, USR PLUS, ar trebui să decontam tot răul produs de ei. Să vii cu o moțiune în Parlament este un gest firesc, democratic și cât se poate de normal dacă interpretezi formal situația. Dar nu și moral. Când tu ai toți miniștrii Sănătății din ultimii ani anchetați penal pentru fapte de corupție, miniștri pe care tu i-ai numit si care îți sunt membri în partid, și să spui că de vină e cel care a preluat dezastrul e deja mai mult decât tupeu politic. Să o spunem pe aia dreaptă. E nerușinare.

Nu vreau să discut de greaua moștenire, pentru că s-a vorbit atât de mult despre ea încât multă lume face alergie. Chiar și așa, nu uitați că ea există, este cât se poate de prezentă și din cauza ei suferim cu toții. Din cauza ei nu avem spitale, medicamente, condiții civilizate, din cauza ei pleacă din țară medicii și asistentele, din cauza ei ne simțim sufocați și neajutorați. Accept să nu vorbim despre greaua moștenire ca despre o scuză, dar nu se poate să nu vorbim despre greaua moștenire ca o situație existentă pe care trebuie să o schimbăm cât mai repede.

Ați putea să ne reproșați că am promis prea mult. Dar chiar și așa, ar fi vorba despre speranța uriașă a societății în noi mai degrabă decât de lipsa de acțiune și buna intenție. Venim după atât de mult consum social în care corupția și proasta guvernare au fost regulă încât e, practic, imposibil să schimbi totul peste noapte. Și asta aduce cu sine nemulțumire și erodare. Mai ales atunci când ipocrizia politică este arma preferată a celor care au distrus această țară.

Dacă vreți să îi reproșați cuiva ceva despre sistemul de sănătate, atunci luați pe oricine doriți dintre cei care au ocupat poziția de ministru, dar mai puțin pe Vlad Voiculescu. Sunt subiectiv, pentru că sunt colegul lui Vlad în PLUS încă de la început. Dar nu sunt orb și ignorant. E ultimul om căruia să îi puteți reproșa situația existentă. Dacă măsura lucrurilor este reproșul, atunci lui Vlad i se pot reproșa lucrurile pe care urmează sa le facă, nu cele făcute de alții. Dincolo de reproșuri și de susținere, știu că un sistem nu stă într-un singur om, iar reforma sănătății e abia la început. Și deja vor să-l dea jos pe Vlad Voiculescu. Cei care au distrus sănătatea din România. Să nu fim naivi permițându-le să fie ipocriți.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Autostrăzile României, la răscruce: rețea modernă până în 2030 sau eșec pe linie

Drulă îi apără pe Clotilde Armand și Vlad Voiculescu în dosarele penale deschise pe numele lor: Sunt nevinovați

De ce tac femeile

Mamele minore sunt condamnate la analfabetism și sărăcie

Partenerii noștri