Editorial Ipocrizia nu salvează hoția

Data publicării:
Andrei Lupu
Andrei Lupu
Deputat REPER
Agora Digi este un proiect editorial al Digi24.ro, o platformă unde sunt invitați să contribuie cu opinii, idei și comentarii cei mai importanți lideri politici, lideri de opinie, personalități marcante ale vieții publice. Andrei Lupu este avocat și deputat REPER.
andrei lupu, deputat usrl plus, cu camasa albastra si mainile impreunate
Andrei Lupu. deputat REPER. Credit foto: Steluța Popescu

Orice hoț are dreptul să îl dea în judecată pe cel pe care l-a furat. Dar nu uitați că asta nu-l transformă din vinovat în nevinovat. Hoțul rămâne hoț indiferent câte procese deschide el celor pe care i-a păgubit.

Mă uit cu stupoare cum construiește PSD ideea că noi, USR PLUS, ar trebui să decontam tot răul produs de ei. Să vii cu o moțiune în Parlament este un gest firesc, democratic și cât se poate de normal dacă interpretezi formal situația. Dar nu și moral. Când tu ai toți miniștrii Sănătății din ultimii ani anchetați penal pentru fapte de corupție, miniștri pe care tu i-ai numit si care îți sunt membri în partid, și să spui că de vină e cel care a preluat dezastrul e deja mai mult decât tupeu politic. Să o spunem pe aia dreaptă. E nerușinare.

Nu vreau să discut de greaua moștenire, pentru că s-a vorbit atât de mult despre ea încât multă lume face alergie. Chiar și așa, nu uitați că ea există, este cât se poate de prezentă și din cauza ei suferim cu toții. Din cauza ei nu avem spitale, medicamente, condiții civilizate, din cauza ei pleacă din țară medicii și asistentele, din cauza ei ne simțim sufocați și neajutorați. Accept să nu vorbim despre greaua moștenire ca despre o scuză, dar nu se poate să nu vorbim despre greaua moștenire ca o situație existentă pe care trebuie să o schimbăm cât mai repede.

Ați putea să ne reproșați că am promis prea mult. Dar chiar și așa, ar fi vorba despre speranța uriașă a societății în noi mai degrabă decât de lipsa de acțiune și buna intenție. Venim după atât de mult consum social în care corupția și proasta guvernare au fost regulă încât e, practic, imposibil să schimbi totul peste noapte. Și asta aduce cu sine nemulțumire și erodare. Mai ales atunci când ipocrizia politică este arma preferată a celor care au distrus această țară.

Dacă vreți să îi reproșați cuiva ceva despre sistemul de sănătate, atunci luați pe oricine doriți dintre cei care au ocupat poziția de ministru, dar mai puțin pe Vlad Voiculescu. Sunt subiectiv, pentru că sunt colegul lui Vlad în PLUS încă de la început. Dar nu sunt orb și ignorant. E ultimul om căruia să îi puteți reproșa situația existentă. Dacă măsura lucrurilor este reproșul, atunci lui Vlad i se pot reproșa lucrurile pe care urmează sa le facă, nu cele făcute de alții. Dincolo de reproșuri și de susținere, știu că un sistem nu stă într-un singur om, iar reforma sănătății e abia la început. Și deja vor să-l dea jos pe Vlad Voiculescu. Cei care au distrus sănătatea din România. Să nu fim naivi permițându-le să fie ipocriți.

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...