Live

BASCHET. Un nou format de disputare a campionatului

Data publicării:

Campioana baschetului românesc va fi decisă după noi reguli, începând din noul sezon. Federaţia a transformat cele două ligi în trei grupe valorice, atât la masculin, cât şi la feminin.

„Practic, vor exista trei grupe valorice: 1-8, a doua grupă 9-16, şi de la 16-25 se pare. Sistemul competiţional va fi interactiv, vor promova şi vor retrograda mult mai uşor echipele", a explicat Şerban Sere, directorul CSM Oradea.

Primele opt echipe din sezonul anterior vor juca tur-retur, iar la final ultimele două vor retrograda în cea de-a doua grupă valorică. Cele şase formaţii rămase vor disputa între ele meciuri tur-retur, iar în play-off li se vor alătura primele două clasate din grupa secundă.

„Vom avea un nou format în care, cel puţin în partea superioară a clasamentului, echipele de pe primele opt poziţii vor avea parte de nişte jocuri mai puternice", consideră Şerban Sere.

O altă noutate a viitoarei ediţii de campionat o reprezintă faptul că toate cluburile au obligaţia de a avea reprezentante în competiţia naţională de baschet 3X3.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Performanță incredibilă: LeBron James a devenit primul jucător NBA care a înscris peste 40.000 de puncte în carieră

Actorul Darko Peric, "Helsinki" din La Casa de Papel, despre "jaful" de la meciul Real Madrid-Almeria: "Pe mine nu m-au chemat"

Ce rol au avut criptomonedele în finanțarea Hamas. Rețeaua complexă prin care militanții au reușit să adune milioane de dolari

Ce e și cum funcționează sistemul antirachetă Iron Dome din Israel. Și România a fost interesată de o eventuală achiziție

Partenerii noștri