Live

O poveste clasică, pe ritmuri muzicale, pentru copiii din Spitalul Municipal din Oradea

Data publicării:

1 iunie a venit mai repede pentru copiii internați în Spitalul Municipal din Oradea. Ca să îi facă să uite de suferință, voluntari din Asociația Studenților Mediciniști i-au bucurat cu dansuri și jocuri. Zeci de micuţi au ascultat o poveste altfel, presărată cu întâmpări amuzante, iar la final au primit cadouri.

O poveste clasică spusă altfel, pe ritmuri muzicale, le-a adus zâmbetul pe feţele celor aproape 40 de copii internați la Spitalul Municipal din Oradea. Voluntarii, studenți la Medicină, au pregătit totul în detaliu: au decorat o sală, au adus baloane, prăjituri și cadouri pentru cei mici.

Alexandra Sebe, coordonatorul proiectului: "Este vorba despre Frumosul din pădurea adormită, în variantă modernă, în care prințul o să aibă pantaloni rupți, la fel și prințesa. Prințesa salvează prințul și nu invers cum este povestea clasică."

Denisa Negruți, voluntară: "Mi-am dorit să fiu o mică parte dintr-un proiect care este menit să aducă fericire copiilor bolnavi, mi-am dorit să rupem monotonia din spital și pentru un moment să uite de toate problemele și săse bucure alături de noi."

Paula Marian, medic pediatru: "Acest eveniment are scopul de-a binedispune și readuce zâmbetul pe chipul copiilor greu încercați de această boală."

Acțiunea a avut efectul scontat. Şi copiii, şi părinţii au apreciat gestul voluntarilor.

"E o idee foarte bună, pentru acești copii cred că este binevenită", spune mama unui pacient.

"- Mi se pare un lucru extraordinar, mai ales pentru copiii care sunt internați aici, merită.
- Aveți și dumneavoastră un copil internat?
- Da, am o fetiță de 6 anișori."

"La perioada în care suntem internați, măcar un pic să se mai destindă pentru că nu putem ieși din spital, în curte dacă mergem nu e în regulă, nici nu e indicat, nici nu avem voie și așa măcar se mai distrează și ei puțin."

Aflată la a doua ediţie, acțiunea face parte din proiectul "Dansul supraviețuitorilor", care aparține Asociației Studenților Mediciniști din Oradea.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În timp ce statul e blocat în soluții, sute de copii cu malformații cardiace au fost salvați în străinătate: „Ar fi murit în România”

Un cunoscut oraș din Franța le interzice copiilor sub 13 ani să iasă singuri pe stradă noaptea. „La vârsta asta nu gândești prea mult”

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese: „Mă mir că nu au pus lese la intrare”

Partenerii noștri