Live

9 cutremure în Marea Neagră, în ultimele ore. Mărmureanu: Este o activitate seismică normală

Data actualizării: Data publicării:

Seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că numărul mare de cutremure înregistrat într-un scurt interval de timp în Marea Neagră reprezintă o activitate seismică normală, care nu ridică probleme deosebite.

Mărmureanu a declarat, miercuri, pentru Agenţia de presă News.ro, că nu pun probleme deosebite cutremurele înregistrate miercuri dimineaţă în Marea Neagră. 

„Acestea cutremure nu au nicio importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nicio problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902, care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

9 cutremure în Marea Neagră, în decurs de câteva ore

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat, miercuri, că au mai fost înregistrate două cutremure în Marea Neagră, tot la adâncimea de cinci kilometri. Numărul total al seismelor care au avut loc în ultimele ore a ajuns la nouă.

Potrivit INCDFP, miercuri, la ora 9:59:47, s-a produs în Marea Neagră încă un cutremur, tot la adâncimea de cinci kilometri, având magnitudinea 3.5 pe scara Richter.

De asemenea, la ora 10:12:26 s-a înregistrat un seism cu magnitudinea 2.6 pe scara Richter.

Astfel, numărul total al cutremurelor care au avut loc în Marea Neagră în ultimele ore a ajuns la nouă. Cel mai mare, de 3,7 grade, s-a înregistrat la ora 5.51.

Primele şase cutremure au avut loc într-un interval de o oră.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat de 50 de ani a murit înecat în mare, în Mamaia

Marea Neagră e acum una dintre cele mai minate mări. Aproape 100 de mine au fost găsite de la începutul războiului din Ucraina

O nouă armă în războiul cu Rusia. Ucrainenii ar putea folosi în curând submarinul Kronos

Cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră. Imagini de la antrenamentele la care participă militari și nave de luptă din 13 țări

Partenerii noștri