Live

Cutremurul din Gorj a avut 94 de replici, 13 dintre ele s-au produs în timpul nopții

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

94 de replici s-au înregistrat după cutremurul de 5,7 produs ieri din Gorj, iar 13 dintre ele s-au simțit în timpul nopții. 

ACTUALIZARE 11.10 Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade produs marți în județul Gorj a fost urmat până acum de 94 de replici, au anunțat miercuri reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). În localități din zona epicentrală intensitatea a fost de peste 7 grade.

Întrebați dacă au fost luați prin surprindere de activitatea seismică intensă din zonă, experții au răspuns: "Nu se puteau face predicții, suntem la cheremul naturii." 

Știrea inițială

13 replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs în urmă cu o zi în Gorj s-au simțit în timpul nopții. Seismele s-au produs între ora 00.25 și ora 05.28, potrivit informațiilor postate pe site-ul Institutului Național de Fizica Pământului (INFP).

Majoritatea replicilor au fost de intensitate mică.

Unul singur a ajuns la magnitudinea 3.3. Acesta s-a înregistrat la ora 02:30:22 (ora României), la adâncimea de 3.9 km.

Cutremurul de ieri a fost al doilea seism mare produs în regiune, în tot atâtea zile, deși experții spuneau că e o zonă seismică fără mare activitate.

Imediat după cutremur, la numărul de urgență 112 au fost peste o sută de apeluri care anunțau clădiri avariate. Doi oameni au fost răniți de bucăți de tencuială și cărămizi căzute. Cutremurul de ieri a afectat mai multe blocuri din Târgu Jiu, dar și sediile unor instituții din oraș. Pe listă e inclusiv Prefectura Gorj, care azi a rămas închisă. 

Seismul a fost resimţit până la Sofia şi la Belgrad, dar nu a făcut decât pagube minore, conform unui raport al Institutului seismologic american USGS.

Citește și:  Expert seismolog român din Japonia, despre cutremurele recente: E posibil că cutremurul din Turcia a crescut stresul seismic în zonă
 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur cu magnitudinea 6,5 la granița dintre Guatemala și Mexic

Cutremur în judeţul Buzău, joi seara

Trei cutremure în Maramureș, în mai puţin de 24 de ore

Un cutremur a avut loc în România, marți după-amiază

Partenerii noștri