Live

News Alert Al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o tânără din Timișoara, colegă a pacientului de 16 ani care a fost diagnosticat miercuri.

În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.


CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CORONAVIRUS

CARE SUNT SIMPTOMELE: Diferența între gripă, răceală şi coronavirus

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA: Informații oficiale

MIJLOACE DE PROTECȚIE: Cum ne spălăm corect pe mâini

ÎN CE STADIU ESTE DEZVOLTAREA UNUI VACCIN: Progresul înregistrat


Este vorba despre o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Apartamentele noi s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti, dar prețurile din Capitală rămân sub cele din Cluj, Brașov sau Timișoara

Un tânăr de 31 de ani a fost găsit mort într-un apartament din Timișoara

Şoferul unui autobuz de transport în comun din Timișoara, operat de urgență după ce a fost lovit de un pasager

Un pui de cățel a călătorit 100 de kilometri sub capota unei mașini din Timișoara. Șoferul l-a găsit pitit în zona motorului

Partenerii noștri