Cum ne spălăm corect pe mâini VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
spalat pe maini igiena
Foto: Guliver/Gettyimages

Adele McCormick, doctor la Universitatea din Westminster, a explicat cum se pot răspândi bacteriile și care sunt cele mai eficiente mijloace prin care ne putem proteja, informează BBC.

McCormick a subliniat importanța spălării pe mâini pentru a preveni transmiterea virusului și a demonstrat cum trebuie să se spele pe mâini în mod corect fiecare persoană.

Întâi udăm mâinile, apoi luăm săpunul și îl frecăm în palme până se formează un strat. Ulterior frecăm spatele palmelor, pe rând, apoi frecăm palmele împreună pentru a ne curăța bine între degete. Se continuă cu vârful degetelor în călușul palmei, apoi degetul mare. Din nou frecăm palmele, apoi încheieturile și spatele palmelor din nou.

Clătim săpunul cu apă, ne ștergem cu un prosop de hârtie, apoi folosim prosopul de hârtie pentru a închide robinetul - astfel, împiedicăm contaminarea de pe robinet. La final, aruncăm prosopul de hârtie la gunoi.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Adele McCormick arată în încheiere, sub lumina ultravioletă, că nu există bacterii pe mâinile sale după o spălare corectă.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri