Live

Ce înseamnă „zonă de platou” în care se află România în privința infectărilor

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 ce înseamnă zona de platou în care se află România în privința numărului de infectări cu coronavirus. El a explicat că este foarte important că, deși a crescut capacitatea de testare, nu crește numărul persoanelor confirmate cu noul virus.

"Zona de platou înseamnă că nu avem variații mari de la o zi la alta în sensul creșterii de cazuri noi.

Am avut o singură zi cu o creștere a numărului de cazuri, peste 500.

Se testează mai mult.

Dacă nu se identifică mai multe cazuri noi, având în vedere că a crescut capacitatea de testare, înseamnă că ne aflăm într-o zonă de stabilizare, asta e bine.

În Italia se dubla numărul de cazuri de la o zi la alta.

Dacă măsurile de distanțare socială, mai corect cele de distanțare fizică, putem spera ca îmbolnăvirea controlată nu va suprasolicita sistemul de sănătate.

Nu am văzut salturi a numărului de infectări, am avut salturi de la câteva zeci la câteva sute, după care creșterea s-a oprit, probabil că măsurile luate și-au făcut efectul",  explicat Rafila.

„Așteptăm perioada aceea, între 25 aprilie și 1 mai, ca să putem să vedem dacă într-adevăr ne aflăm în zona aceasta de platou sau vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seara, la Digi24.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rafila, despre scandalul Pantelimon: E de nepermis să compromiți medici pentru mize personale. Colegiul Medicilor să ia măsuri

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie să fie considerate opuse. Vreau să găsim o soluție”

Partenerii noștri