Ce înseamnă „zonă de platou” în care se află România în privința infectărilor

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti piata kogalniceanu ID135483_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 ce înseamnă zona de platou în care se află România în privința numărului de infectări cu coronavirus. El a explicat că este foarte important că, deși a crescut capacitatea de testare, nu crește numărul persoanelor confirmate cu noul virus.

"Zona de platou înseamnă că nu avem variații mari de la o zi la alta în sensul creșterii de cazuri noi.

Am avut o singură zi cu o creștere a numărului de cazuri, peste 500.

Se testează mai mult.

Dacă nu se identifică mai multe cazuri noi, având în vedere că a crescut capacitatea de testare, înseamnă că ne aflăm într-o zonă de stabilizare, asta e bine.

În Italia se dubla numărul de cazuri de la o zi la alta.

Dacă măsurile de distanțare socială, mai corect cele de distanțare fizică, putem spera ca îmbolnăvirea controlată nu va suprasolicita sistemul de sănătate.

Nu am văzut salturi a numărului de infectări, am avut salturi de la câteva zeci la câteva sute, după care creșterea s-a oprit, probabil că măsurile luate și-au făcut efectul",  explicat Rafila.

„Așteptăm perioada aceea, între 25 aprilie și 1 mai, ca să putem să vedem dacă într-adevăr ne aflăm în zona aceasta de platou sau vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seara, la Digi24.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri