Live

Ce s-a întâmplat cu câinele care a salvat un biciclist rănit pe munte. Patrupedul i-a stat alături până la sosirea ambulanței

Data actualizării: Data publicării:

Dintr-un scenariu de film pare desprinsă povestea de la poalele muntelui Semenic, care îi are ca protagoniști pe un biciclist și un câine maidanez. Patrupedul l-a salvat de la o posibilă tragedie pe bărbatul care, în urma unui accident cu bicicleta, a rămas nemișcat pe șosea: i-a ținut de cald până la sosirea echipajelor de urgență. Povestea are un final fericit. Biciclistul se află acum sub îngrijirea medicilor, iar câinele și-a găsit o familie...

Îngerul păzitor al lui Marin Ion, un reșițean de 40 de ani, a luat întruchiparea unui câine maidanez. El a fost salvat de căldura corpului patrupedului, care nu s-a dezlipit de el, după ce a rămas nemișcat pe șosea, după un accident de bicicletă.

"La Văliug, făcând un popas, am întâlnit un câine. Ne-am împrietenit, am mâncat și eu și el napolitane, ce aveam la mine, și a mers după mine. Și tot cuțu cuțu, haide haide și am ajuns sus pe Semenic. Acolo am făcut poze, ne-am jucat, ne-a prins noaptea sus pe Semenic. Am început să coborâm în jos spre Reșița. Am prins o groapă, n-am văzut-o și m-a aruncat în cap și am rămas acolo. Și atunci el a rămas acolo lângă mine", povestește Marin Ion, biciclistul rănit.

Pătrățel, cum l-a botez biciclistul pe câine, a rămas lângă el aproape 20 de minute, până când au ajuns primii salvatori. Patrupedul a alergat apoi şi mai multe sute de metri în urma ambulanței în care era transportat biciclistul.

"Câinele tot lângă mine, de-abia l-a îndepărtat jandarmul să pună pătura pe mine, a venit și ambulanța după vreo 15 minute după ce au ajuns jandarmii. Tot așa, m-au urcat cu greu pe targă și m-au pus în salvare, câinele după mine să ajungă acolo", a spus Marin Ion, biciclistul rănit. 

Acum, reșițeanul este internat la Spitalul Județean din Timișoara cu clavicula ruptă și șoldul dizlocat, dar în afara oricărui pericol. Pătrățel a fost ulterior găsit din nou de jandarmi, în aceeași zonă unde se produsese accidentul de bicicletă, și a fost adoptat de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

"Am sunat la jandarmerie, care aseară în jurul orei 18, m-au sunat și mi-au spus că au identificat câinele aproximativ în aceeași zonă, pur și simplu m-am suit în mașină, m-am dus în zonă, l-am luat și l-am dus la mine în curte. Acolo unde mai am încă 4 căței", a spus  Ionuț Popovici, vicepreședinte CJ Caraș-Severin.

Pătrățel a fost rebotezat şi se numește acum Max. Marin Ion e hotărât să îl revadă şi să mai facă o plimbare cu patrupedul care i-a salvat viața, după ce va fi externat din spital.

reporter: Alexandra Marian/ operator: Dan Șoșdean

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Salvamontiștii care îl caută pe bărbatul din Olt dispărut de o săptămână au găsit pe munte cadavrul unui american

Un tânăr și-a anunțat prietenii din Pitești că „pleacă pe munte”. Nu se mai știe nimic de el de aproape o săptămână

O femeie din Cluj care a plecat de acasă doar în rochie și șosete a fost găsită după o noapte de căutări. Ea nu a putut explica gestul

Partenerii noștri