Live

Cele mai amuzante „perle” la Evaluarea Națională 2023: „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii”

Data publicării:
„Perle” la Evaluarea Naționala 2023 FOTO: Shutterstock

Răspunsurile date de unii elevi la examenul de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023 s-au dovedit adevărate mostre de originalitate. În unele lucrări, profesorii au descoperit cuvinte inventate sau expresii demne de operele lui Caragiale. Iată câteva exemple.

Printre altele, elevilor li s-a cerut să transcrie propoziția subordonată dintr-un enunț, iar unul dintre răspunsuri a fost cel puțin original: „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii,” a scris unul dintre absolvenții clasei a VIII-a.

Într-un alt exercițiu, elevii au avut de ales, dintr-un text dat, două figuri de stil. Și aici avem un răspuns inedit. Astfel, în loc de ”piercing-uri”, un elev a inventat o nouă variantă a cuvântului englezesc și a scris „pirsuri”.

O altă cerință, un alt răspuns care stârnește zâmbete. Astfel, la exercițiul în care au avut de prezentat un element comun din două texte, un elev a scris: ,,Elementul comun este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte"

Cât privește exercițiul în care s-a cerut argumentarea importanței respectării regulilor, un elev a vrut să arate cât de mult le prețuiește. "Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!"

 

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Evaluarea națională 2023. Cum sunt plătiți profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările

Ligia Deca, despre examenele naționale: Dacă profesorii nu se întorc la clasă de săptămâna viitoare, ne gândim la reprogramări

„Greva ar putea amâna Evaluarea Națională și Bacalaureatul”, avertizează directoarea Colegiului I. L. Caragiale din București

Radu Paraschivescu, despre rețeta unui colecționar de perle gramaticale

Partenerii noștri