Live

Video&Foto Cod roșu de furtună în Craiova. Sistemul de canalizare a cedat, șoferii blocați în pasajele inundate au fost scoși de pompieri

Data actualizării: Data publicării:
În Craiova, sistemul de canalizare al orașului a cedat. FOTO: Crop Digi24

Pompierii din Dolj au intervenit, peste noapte, în Craiova și Băilești, unde a plouat torențial. Apa a intrat în curți și în subsoluri iar copacii rupți de vânt au blocat mai multe străzi. În Craiova, printre clădirile inundate se află un muzeu și un centru comercial.

A fost cod roșu de furtună în Dolj, ca și în Teleorman.

În Craiova, sistemul de canalizare al orașului a cedat. Mașinile au rămas blocate pe străzi. Principalele pasaje au fost inundate, iar șoferii au avut nevoie de ajutorul pompierilor să își scoată mașinile. Autoritățile au închis mai multe zone din oraș.

"Toate pasajele au fost degajate de cantitățile mari de apă de angajații CAO, deci se circulă în condiții normale. În continuare, angajații RAADPFL degajeaza carosabilul de copacii care au căzut, iar angajații Salubrității mătură orașul. Nu mai sunt probleme de circulație nici în zona canalului Râului, care a depășit cota de avarie, după o ploaie care a ajuns la peste 50 litri/mp.

Furtunile cu grindină au lovit mai multe localități din județul Dolj. În localitatea Urzicuța, grindina a distrus toate culturile și pomii fructiferi. În doar câteva minute, pe jos s-a format un strat gros de gheață.

În Craiova, sistemul de canalizare al orașului a cedat. FOTO: Facebook Lia Olguța Vasilescu

Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini din Turnu Măgurele, unde străzile au fost acoperite de apă și de crengile arborilor căzuți.

La Zimnicea, în Teleorman a plouat cu grindina. Gheața a măsurat chiar și 4 centimetri.

Meteorologii spun că după două zile cu fenomene violente în toată țara, vremea se va calma.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pericol de inundații în mai multe județe din țară. Au fost emise avertizări cod galben de viituri

Peisaje apocaliptice în Brazilia după inundațiile record. Autorități: Sunt "adevărate zone de război", va fi necesar un "plan Marshall"

Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în țară: Trei mașini au fost luate de ape în Prahova. Au fost trimise mesaje RO-Alert

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Partenerii noștri