Live

Copil de 11 ani pus să cerşească în parcarea unui supermarket în timp ce familia îl supraveghea dintr-o maşină de lux

Data publicării:
Copil de 11 ani pus să cerşească în parcarea unui supermarket FOTO: Gazeta Vâlceană

Un copil de 11 ani a fost pus să cerșească în parcarea unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, în timp ce părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux. Un jandarm aflat în timpul liber a observat scena și a sesizat autoritățile.

Jandarmul venise la cumpărături în seara de 7 iulie, iar în parcarea subterană a supermarketului l-a observat pe băieţelul care cerea bani de la clienţi. Cum magazinul este într-o zonă mai retrasă a oraşului, jandarmul a bănuit că băiatul nu era singur şi l-a urmărit, relatează Gazeta Vâlceană.

Astfel, a descoperit că părinții îl supravegheau dintr-o mașină de lux, înmatriculată în străinătate. Jandarmul a mai aflat de la copil că părinții au fost cei care l-au trimis să cerșească.

Familia provine dintr-o localitate apropiată în care locuiesc aproximativ 1.000 de cetățeni de etnie romă, majoritatea plecați în străinătate, însă întorși acasă în timpul pandemiei de coronavirus. Și familia în cauză s-a întors recent din Suedia.

„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.

„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imaginile accidentului mortal din Râmnicu Vălcea. Șoferul era beat și mai fusese filmat în timp ce făcea curse de viteză prin oraș

O persoană a murit şi patru au fost rănite într-un accidet rutier produs în Râmnicu Vâlcea

Plantele de pe spațiul public au devenit ținta hoților. Un bărbat a venit cu sacul să fure arbuști în Râmnicu Vâlcea

Fata de 11 ani care a fost urcată cu forța într-o mașină a fost găsită de polițiști după 4 ore de la dispariția ei

Partenerii noștri