Plantele de pe spațiul public au devenit ținta hoților. Un bărbat a venit cu sacul să fure arbuști în Râmnicu Vâlcea

Data publicării:
BUCURESTI - GRADINA BOTANICA - 1 MAI
Florile şi arbuştii ornamentali din Râmnicu Vâlcea sunt frecvent ţinta hoţilor. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au prins într-o singură zi trei hoți de lalele și arbuști ornamentali. Doi bărbați și o femeie scoteau cu tot cu rădăcină plantele de pe domeniul public și s-au ales cu amenzi. Poliția Locală face apel la cetățeni să denunțe fapte similare la TelVerde 0800 809 809, informează News.ro.

Florile şi arbuştii ornamentali plantaţi în Râmnicu Vâlcea de societatea Piete Prest SA sunt frecvent ţinta hoţilor. La sfârşitul săptămânii trecute, într-o singură zi, trei persoane au fost prinse în timp ce scoteazu cu tot cu rădăcină plantele de pe domeniul public.

„Vineri, 29 martie - zi nefastă pentru aranjamentele florale din Râmnic: la ora 12.45, un echipaj al Poliţiei Locale îl surprindea pe S.F., de 52 de ani, din Păuşeşti, în timp ce transfera un arbust din spatele blocului T1 de pe strada Mihai Viteazu într-un sac pregătit, evident, din timp pentru această operaţiune. Mai rău este că, analizând cu atenţie zona, poliţiştii au descoperit că acţiunea bărbatului nu era deloc una singulară, din zona vizată fiind extraşi, cel mai probabil în aceeaşi dimineaţă, mai mulţi astfel de arbuşti recent plantaţi de Pieţe Prest S.A”, informează, luni, Primăria Râmnicu Vâlcea.

La cinci minute după ce bărbatul din Păuşeşti a fost prins de către poliţişti, în celălalt capăt al oraşului, în Parcului Zăvoi, o patrulă a Poliţiei Locale a depistat un bărbat de 51 de ani, din Ciofrângeni, Argeş, în timp ce defrişa o parcelă cu lalele dintr-un rond, el scoţând florile cu tot cu bulbi.

„Punctul final al zilei s-a petrecut pe faleza râului Olăneşti – în zona cartierului «1 Mai», când o femeie a fost deranjată dintr-o relaţie mult prea apropiată cu un tânăr butaş de trandafir; din fericire, intervenţia poliţiştilor locali a întrerupt idila horticolă, iar trandafirul ce tocmai fusese smuls din pământ a fost replantat în amplasamentul iniţial”, precizează oficialii Primăriei.

Fiecare dintre cei trei a primit amendă de 500 de lei.

Poliţia Locală din Râmnicu Vâlcea face apel la toţi cetăţenii care sesizează fapte similare sau orice alte aspecte antisociale să le anunţe imediat la TelVerde 0800 809 809, apel gratuit.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri