Live

Cum explică viceprimarul Timișoarei imaginile cu tineri „gazați” cu substanțe pentru combaterea țânțarilor

Data publicării:

Viceprimarul Timişoarei, Farkas Imre, reacționează la imaginile cu angajaţi ai unei firme de dezinsecţie care pulverizau substanţe într-o zonă în care se afla un grup de cetăţeni. El spune că persoanele au fost rugate să părăsească zona, dar nişte tineri au refuzat şi şi-au făcut poze în norul de gaze, apoi le-au postat pe Internet.

Firma a primit numeroase sesizări că nu se poate sta la terasele şi în parcurile din zona centrală din cauza ţânţarilor şi atunci au trecut, din propria iniţiativă, la o operaţiune fulger de dezinsecţie, după ora unu, fără să mai anunţe Primăria. În Piaţa Libertăţii erau mai multe persoane care au fost rugate de lucrătorii firmei de dezinsecţie să părăsească zona, dar un grup de tineri au refuzat să plece. După mai multe insistenţe rămase fără rezultat, angajaţii au început dezinsecţia, iar tinerii şi-au făcut fotografii în timp ce erau cuprinşi de norul de substanţe”, a explicat viceprimarul pentru AGERPRES.

Acesta a precizat că toate documentele pe care firma de dezinsecţie le-a prezentat Primăriei în caietul de sarcini de la licitaţie sunt conforme cu cerinţele legale, substanţele folosite neavând efecte nocive asupra populaţiei, ci doar asupra insectelor şi rozătoarelor.

În caietul de sarcini pe care ni l-a prezentat la licitaţie firma respectivă este cuprinsă şi întreaga documentaţie care arată că substanţele folosite nu sunt nocive şi autorizaţiile sunt conforme cu cerinţele OMS, ale Institutului Cantacuzino şi ale DSP. Primăria anunţă de fiecare dată, anticipat, zonele în care firma acţionează, tocmai pentru ca populaţia să evite respectivele arealuri. În seara respectivă, fiind un număr însemnat de reclamaţii de la cetăţeni, firma a acţionat de urgenţă, din bugetul propriu, fără să mai anunţe Primăria”, a precizat viceprimarul.

Întrucât la Primărie nu a fost depusă nicio sesizare despre întâmplarea postată online, administraţia locală consideră că nu are motive de a efectua cercetări suplimentare.

Dr. Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că inhalarea de substanţe folosite împotriva insectelor sau a rozătoarelor poate provoca probleme medicale.

Inhalarea unor substanţe (insecticide) poate declanşa crize de astm sau decompensări pulmonare, iar în cazuri mai grave se poate ajunge la secţia de toxicologie. La spitalul nostru nu au ajuns astfel de cazuri”, a spus medicul.

Potrivit specialistului, reacţiile apar imediat, iar pentru astfel de operaţiuni, fie ar trebui limitată zona de acces a populaţiei în arealul de intervenţie, fie sunt avertizaţi cei prezenţi să se retragă din zonă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şoferul unui autobuz de transport în comun din Timișoara, operat de urgență după ce a fost lovit de un pasager

A început lupta cu țânțarii în București. Anunțul primarului Nicușor Dan

Un pui de cățel a călătorit 100 de kilometri sub capota unei mașini din Timișoara. Șoferul l-a găsit pitit în zona motorului

Grindeanu anunță că Centura Timișoarei va fi dată în circulație în iulie. Ce spune despre „celebra autostradă pentru urși”

Partenerii noștri