Live

Ce spune Daniel Breaz despre auxiliarul în care elevii sunt întrebați de zodiile lui Mircea cel Bătrân și Baiazid

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, spune că nu a văzut imaginea cu auxiliarul pentru elevii de clasa a VII-a, în care copiii trebuie să rezolve un exercițiu bazat pe zodiile unor personaje istorice precum Mircea cel Bătrân și Baiazid, dar a lansat o ipoteză: ar putea fi un „fake news”.

Întrebat despre o fotografie dintr-un auxiliar pentru clasa a VII-a, care circulă pe internet, în care elevii ar fi puşi să ghicească în ce zodie a fost Mircea cel Bătrân, ministrul a răspuns: „Sincer, nu am văzut şi nu vreau să comentez acel manual. Dacă aş fi văzut aş fi avut un punct de vedere. Dar până la urmă este o captură pe internet. Să nu fie un fake news”.

„Încă o dată vă spun: nu am văzut manualul, dar e o captură pe internet. O să mă uit. O să cer acele manuale şi o să cer să văd dacă într-adevăr există aşa ceva în interiorul manualului. Manualele, chiar dacă nu au fost tipărite pentru clasele a VI-a şi a VII-a în integralitate, manualele respective se găsesc în format electronic pe site-ul ministerului. O să consult şi chiar o să cer să vedem dacă există aşa ceva”, a adăugat ministrul interimar, potrivit Agerpres.

Fotografia cu enunțul în cauză a fost postată pe Facebook de Liga Studenților Iași și a fost distribuită de sute de utilizatori. Auxiliarul în cauză se numește „Limba și literatura română clasa a VII-a – caiet de lucru structurat pe domenii”, apărut la Editura Booklet.

Editor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

POLITICO: Ce le rezervă astrele în 2024 unora dintre liderii lumii

Elevii de clasa a IX-a învață la Informatică intensiv cum se efectuează o convorbire telefonică: „Mergi la telefon. Ridică receptorul”

Cum a rescris Putin istoria lumii în noul manual școlar din care vor învăța elevii din Rusia

Guvernul din India vrea să rescrie istoria țării și modifică manualele școlare. Capitolele despre Ghandi, Modi și islam, schimbate

Partenerii noștri