Ce spune Daniel Breaz despre auxiliarul în care elevii sunt întrebați de zodiile lui Mircea cel Bătrân și Baiazid

Data actualizării: Data publicării:
horoscop-mircea-cel-batran-baiazid

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, spune că nu a văzut imaginea cu auxiliarul pentru elevii de clasa a VII-a, în care copiii trebuie să rezolve un exercițiu bazat pe zodiile unor personaje istorice precum Mircea cel Bătrân și Baiazid, dar a lansat o ipoteză: ar putea fi un „fake news”.

Întrebat despre o fotografie dintr-un auxiliar pentru clasa a VII-a, care circulă pe internet, în care elevii ar fi puşi să ghicească în ce zodie a fost Mircea cel Bătrân, ministrul a răspuns: „Sincer, nu am văzut şi nu vreau să comentez acel manual. Dacă aş fi văzut aş fi avut un punct de vedere. Dar până la urmă este o captură pe internet. Să nu fie un fake news”.

„Încă o dată vă spun: nu am văzut manualul, dar e o captură pe internet. O să mă uit. O să cer acele manuale şi o să cer să văd dacă într-adevăr există aşa ceva în interiorul manualului. Manualele, chiar dacă nu au fost tipărite pentru clasele a VI-a şi a VII-a în integralitate, manualele respective se găsesc în format electronic pe site-ul ministerului. O să consult şi chiar o să cer să vedem dacă există aşa ceva”, a adăugat ministrul interimar, potrivit Agerpres.

Fotografia cu enunțul în cauză a fost postată pe Facebook de Liga Studenților Iași și a fost distribuită de sute de utilizatori. Auxiliarul în cauză se numește „Limba și literatura română clasa a VII-a – caiet de lucru structurat pe domenii”, apărut la Editura Booklet.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri