Live

O medalie de aur și trei de argint obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie 2019

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Ministerul Educației Naționale

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 de la Paris au obţinut o medalie de aur şi trei medalii de argint, a anunţat marţi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Medalia de aur a fost obţinută de Mircea Raul Bodrogean, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

O medalie de aur și trei de argint pentru România la Olimpiada Internațională de Fizica Paris 2019 Foto: Ministerul Educației Naționale

Olimpicii români premiaţi cu argint sunt Ioana Maria Popa, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Ana Florescu Ciobotaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Tudor Lile, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad.

Lotul olimpic de chimie al României Foto: Edu.ro

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de acad. Marius Andruh şi Mihaela Matache de la Universitatea din Bucureşti şi Daniela Bogdan de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti.

La cea de-a 51-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie - IChO, care a avut loc în perioada 21 - 30 iulie la Paris, au fost prezenţi 309 concurenţi din 84 de ţări.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

PSD propune premii pentru elevii medaliaţi la olimpiadele internaţionale şi profesorii lor: 10.000 euro pentru obținerea aurului

Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie

Unde vor să studieze doi dintre elevii excepționali ai României

România are premianți (și) la Olimpiada internațională de biologie

Partenerii noștri