România are premianți (și) la Olimpiada internațională de biologie

Data publicării:
olimpiada bio

Lotul României a obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la cea de a 29-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 15 - 22 iulie la Teheran (Iran), informează Agerpres.



Potrivit Ministerului Educaţiei, Andrei Mitrofan, elev al Liceului Teoretic de Informatică din Bucureşti (liceu privat), şi-a trecut în palmares medalia de argint, iar rezultatul său a fost secondat de medaliile de bronz obţinute de Silvia Alda (Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara), Elena Diana Gabroveanu (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) şi Magdy Mekdad (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti).

Lotul olimpic a fost însoţit de lector dr. Georgiana Duţă-Cornescu (Facultatea de Biologie - Universitatea din Bucureşti), în calitate de conducător al delegaţiei, respectiv Adelhaida Kerekes (profesor/inspector ISJ Cluj), membru al juriului internaţional.

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie din 1997, olimpicii români înscriindu-se constant pe lista laureaţilor, precizează ministerul.

Ediţia din acest an a reunit peste 280 de concurenţi din 70 de ţări. 

Citiți și: 

Olimpicii au adus acasă tezaurul din Rusia: 12 medalii

Rezultatele României la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj

Elev din Constanţa, medalie de aur în Vietnam

România, 4 medalii de aur şi 2 medalii de argint la Balcaniada de matematică

Cât muncesc cele mai bune eleve la matematică din România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri