Live

Rovana Plumb, ministru interimar al Educației

Data actualizării: Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 2 octombrie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educației naționale;

Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educației naționale”, se arată într-un comunicat al Adiminstrației Prezidențiale.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR şi care a dus la demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective.

UDMR a transmis, după adoptarea OUG, că prin anularea articolului referitor la predarea limbii române Guvernul a acceptat argumentele copiilor, părinţilor maghiari, cadrelor didactice şi ale UDMR şi a înţeles că măsura instituită de ministrul Educaţiei a fost neîntemeiată şi inadecvată din punct de vedere profesional.

Valentin Popa a spus că a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a Ordonanţei, afirmând că aceasta are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri