Live

Elevi ajunși la spital după dezinfecție. Vlad Voiculescu: „Cred că Dumnezeu sau norocul ne-au păzit până azi” de mai multe incidente

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Voiculescu Foto: captură Digi24

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, în prezent candidatul PLUS la Primăria Capitalei, a vorbit despre incidentele petrecute în două școli din România, în Arad și București, când mai mulți elevi au ajuns la spital din cauza substanțelor de dezinsecție sau dezinfecție folosite.

Sunt o mulțime de astfel de exemple. Cred că Dumnezeu sau norocul ne-au păzit până azi de mai multe astfel de lucruri. E vorba de capacitatea administrativă, capacitatea oamenilor din diferite instituții și dorința instituțiilor de a-și face treaba. Sunt multe lucruri care nu sunt controlate”, a spus Vlad Voiculescu la Digi24.

El a dat exemplu o substanță care a ajuns pe străzile Bucureștiului și din cauza căreia s-ar fi produs accidente.

Acum o lună și jumătate, pe multe din străzile principale din București era aruncată o licoare, un maglavais pe care nimeni nu-l controla, despre care Poliția Capitalei se pare că nu știa nimic și totuși companiile aruncau asta pe stradă. Într-o singură zi, în drum spre casă am văzut trei accidente. Sunt o mulțime de lucruri pe care autoritățile nu le fac așa cum se cuvine. Lucrurile astea duc la poluare, duc la accidente groaznice, cum sunt cele din școli, la infecți nosocomiale”, a spus Voiculescu.

Este o amestecătură de lipsă de profesionalism, uneori corupție, de cele mai multe ori oarece interese comerciale într-un loc sau altul”, a continuat el.

Voiculescu a mai spus că firmele care s-au ocupat cu dezinsecția și dezinfecția în școli au fost contractate de „primării care nu și-au făcut treaba”.

El a precizat că sarcinile acestor companii ar fi trebuit precizate clar în contracte, instituțiile ar fi trebuit să monitorizeze execuția contractelor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Drulă îi apără pe Clotilde Armand și Vlad Voiculescu în dosarele penale deschise pe numele lor: Sunt nevinovați

Adevărul despre vaccinuri: 8 milioane de învingători

Vlad Voiculescu e urmărit penal pentru abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor. DNA explică ce rol a avut în achiziție

Ioana Mihăilă, urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-Covid. Vlad Voiculescu se va întoarce marți la DNA

Partenerii noștri