Școala 133 din Capitală, unde mai mulți elevi au fost evacuați după o igienizare, rămâne închisă pentru 3 zile

Data actualizării: Data publicării:
elevi evacuati

Mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă. 

ACTUALIZARE ora 19:10 Școala 133 din Capitală va fi închisă pentru o perioadă de 72 de ore, în urma deciziei inspectorilor de la Direcția de Sănătate Publică. Controlul DSP continuă, urmând a fi prezentat Ministerului Sănătății un raport.

„Urmare a primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca prima masura închidere a operativă a unității de învățământ pe o durată de 72 ore”, transmite Ministerul Sănătății.

ACTUALIZARE ora 17:30 Au fost evaluați medical 23 de copii, cinci dintre aceștia refuzând transportul la spital. 18 elevi au fost duși la spital (16 la Grigore Alexandrescu, iar 2 la Marie Curie).

Intervenția salvatorilor la școală a fost încheiată.

ACTUALIZARE ora 16:30 Copiii de la Școala 133 au fost transportați la o altă unitate de învățământ, la Școala 102, unde vor rămâne până când familiile îi vor prelua. 

„La momentul acesta, copiii sunt transportați la Școala 102 Eremia Grigorescu, care învață într-un singur schimb. Deci era goală (școala 102, n..r) ca să-i primească pe copii, până când familiile vor veni să-i ia”, a declarat Marina Manea, reprezentantul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Potrivit acesteia, niciunul dintre copiii de la Școala 133, evacuată după deratizare, nu a manifestat simptome grave.

ACTUALIZARE ora 16:05 Până în acest moment, 6 copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost transportați la spital - 4 au fost duși la Spitalul Grigore Alexandrescu și 2 la „Marie Curie”, informează reprezentanții ISU București-Ilfov.

O autospecială pentru victime multiple a fost mobilizată, marți după-amiaza, la Școala 133 din București, după ce elevii au fost evacuați din cauza igienizării făcute anterior de Primăria Sector 4, 15 copii fiind acum evaluați medical la fața locului, conform ISU București.

Știrea inițială

Elevii erau în clasa a VIII-a și au fost evacuați marți din școală, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB). O elevă a fost transportată la Spitalul „Marie Curie”, anunță oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Conform sursei citate, este posibil ca elevii să se fi inhalat un gaz toxic.

„La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanții ISU București.

Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor și personalului.

Astăzi (marți - n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școală a anunțat și salvarea și pompierii”, precizează oficalii ISMB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri