Live

Elon Musk, în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată în lume

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Elon Musk intră în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată în lume, după ce conturile i-au scăzut cu 182 de miliarde de dolari, din noiembrie 2021, scrie Fortune.

Guinness World Records(Cartea Recordurilor) precizează că cifra exactă este „aproape imposibil de stabilit”, deoarece calculul se bazează pe o estimare a Forbes. Suma reală pe care ar fi pierdut-o Musk s-ar ridica la aproape 200 de miliarde de dolari. Titlul era deținut de investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son, care a stabilit recordul anterior pentru pierderea a 58,6 miliarde de dolari în anul 2000.

Șeful Tesla a fost cel mai bogat om din lume, însă în prezent titlul îi aparține lui Bernard Arnault, fondatorul multinaționalei de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), cu o avere estimată la 190 de miliarde de dolari.

Pierderile colosale suferite de Elon Musk vin după un an tumultos pentru două dintre afacerile sale.

Tesla a înregistrat o scădere record de 65% a prețului acțiunilor sale în 2022, conform sursei citate. Totuși, în ciuda îngrijorărilor cu privire la creșterea costurilor, amenințările competitive și riscul ca o recesiune să încetinească cererea, compania de vehicule electrice are încă o valoare bursieră de aproximativ 389 de miliarde de dolari, datorită creșterii sale fulminante în 2020 și 2021.

În noiembrie, Bloomberg a raportat că Musk a vândut alte 3,95 miliarde de dolari de acțiuni Tesla pentru a-și finanța cumpărarea Twitter, deși a promis că nu va face acest lucru. După ce a achiziționat Twitter, Musk a mărturisit că platforma a fost o „risipă” pentru economiile sale de o viață. 

 

 

 

Editor : Loredana Bancăș

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Ucraina a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung păr din lume

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Un polonez a stat patru ore scufundat în gheață și a intrat în Cartea Recordurilor (VIDEO)

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

Partenerii noștri