Live

Ambasada Israelului în România: Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare. Ne vom apăra

Data publicării:
Câteva zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel în dimineaţa zilei de sâmbătă. Sursa foto: Profimedia Images

Ambasada Israelului în România a anunţat, sâmbătă, pe o rețea de socializare, că statul Israel ”se confruntă cu un atac terorist de amploare” şi precizează că se vor lua toate măsurile pentru apărarea cetăţenilor. ”Ne vom apăra”, au transmis oficialii ambasadei, transmite News.ro.

”Anunţ de ultama oră. Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea sacră Simchat Torah”, este anunţul postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Ministerul Apărării din Israel transmite un avertisment dur pentru Hamas.

„Șeful Statului Major General efectuează în prezent o evaluare situațională și aprobă planuri pentru continuarea activității IDF. Organizația teroristă Hamas este suveranul din Fâșia Gaza și este responsabilă pentru acest atac. Se va confrunta cu consecințele și responsabilitatea acestor evenimente.”, se mai precizează în mesajul postat pe pagina de facebook.

Câteva zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel în dimineaţa zilei de sâmbătă, punând capăt unui armistiţiu care fusese în general respectat de la sfârşitul unui război de cinci zile în luna mai.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat "Operaţiunea Al-Aqsa Flood" împotriva Israelului.

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un grup de protestatari israelieni a blocat camioane cu ajutor umanitar destinate Fâșiei Gaza

Netanyahu vorbește pentru prima dată despre numărul morților din Fâșia Gaza: 30.000, dintre care 16.000 erau civili

Erdogan spune că peste 1.000 de membri Hamas sunt tratați în spitalele din Turcia

Casa Albă: Nu credem că în Gaza are loc un genocid

Partenerii noștri