Live

Drama unei familii din Dolj: ambii copii le-au murit înecați în aceeași zi

Data publicării:

O familie din Dolj, trăieşte o adevărată dramă după ce şi-a pierdut doi copii, unul de 9 şi altul de 14 ani, în aceeaşi zi. Băieţii au plecat aseară să se scalde în Jiu. Nimeni n-a mai ştiut nimic de ei ore în şir până când au fost scoşi fără suflare din apele râului. Unul a fost găsit aseară, de un localnic, celălalt astăzi la prânz, de scafandri.

Primul copil, cel de 9 ani a fost găsit de un localnic, seara trecută. Omul a văzut cadavrul la marginea Jiului și a alertat autoritățile. Fratele său n-a fost găsit, însă, aseară.

„Au fost demarate căutări cu un echipaj de salvare cu o barcă pneumatică, din păcate căutările nu au dat rezultat până la orele 24.00 când au fost oprite”, a explicat Ionuț Oprea, adjunctul secției de pompieri Craiova.

„Am aflat de acest nefericit eveniment, am mobilizat oamenii din localitate. Am căutat până la ora 1 azi noapte, datorită întunericului şi fiind pe marginea Jiului foarte multe vegetaţie care ne putea pune viaţa în pericol, am decis împreună cu poliţiştii de la Filişi să începem căutările”, a explicat Dumitru Amza, primarul comunei Braloștița.

Un cioban le a dat speranţe celor care l căutau pe băiat.

„Eu l-am trimis pe mal, nu s-a mai băgat în apă, că a întrebat de podul de la Bălta. Şi a luat-o pe drum. A zis că a venit Jiul mare şi nu mai poate să treacă înapoi”, a spus ciobanul.

Din nefericire, scafandrii l-au găsit pe băiat fără suflare, la doi kilometri distanță, pe malul Jiului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi frați, de 28 și 32 de ani, au fost găsiți morți la o stână din Bistriţa-Năsăud

Destin tragic pentru doi frați din Brazilia: Au murit de cancer în aceeași zi, pe același pat de spital, la câteva ore distanță

Doi frați s-au luat la bătaie în curtea firmei la care sunt patroni. Ca să-i oprească, tatăl lor a folosit spray lacrimogen

Trupurile neînsufleţite ale celor doi copii înecaţi în Olt, aduse la mal de scafandri

Partenerii noștri