Live

FOTO. Biciclist căzut de la o înălţime de 8 metri în Cheile Sohodolului, găsit inconștient de salvamontişti și salvat

Data actualizării: Data publicării:
salvamontisti la o interventie in Cheile Sohodolului. Foto: Salvamont România

Salvamontiştii gorjeni au intervenit, marţi seara, pentru căutarea şi salvarea unei persoane care a căzut de la o înălţime de peste 8 metri şi a rămas blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui, în zona Cheile Sohodolului din masivul Vâlcan.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvamontiştii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor efectuate, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului.

La o cercetare mai atentă au reuşit să descopere şi victima căzută de la o înălţime de peste 8 metri şi blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui.

„Afectată de căderea de la mare înălţime, de expunerea la frig, victima prezenta o stare de inconştienţă, dar prezenta semne vitale, salvamontiştii axându-se de la început pe eliberarea de sânge şi secreţii a cavităţii bucale şi menţinerea cât mai liberă a căilor respiratorii. Salvamontiştii au acordat primul ajutor medical şi au stabilizat victima la faţa locului, apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură. În cadrul operaţiunii au fost folosite două tipuri de tărgi, în funcţie de configuraţia terenului, reuşind să ridice victima pe cei circa 8 metri diferenţă de nivel şi să o predea echipajului de pe ambulanţă”, au transmis cei de la Salvamont.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câine sau lup? Un biciclist fuge de animalul venit din pădure în apropiere de Poiana Brașov. Ce spun experții

Doi polițiști sunt anchetați după ce au testat un biciclist cu un dispozitiv care nu era etilotest

O acţiune de pregătire a salvamontiştilor s-a transformat într-o intervenţie de salvare după ce aceştia au auzit strigăte de ajutor

Fiul fostului ministru al Sportului Eduard Novak a fost implicat într-un accident în timp ce mergea cu bicicleta

Partenerii noștri