Live

O femeie a vrut să ducă în Marea Britanie zeci de flori de mină, dar a fost oprită pe Aeroportul Cluj Napoca

Data actualizării: Data publicării:
O femeie a vrut să ducă în Marea Britanie zeci de flori de mină, dar a fost oprită pe Aeroportul Cluj Napoca. FOTO: Poliția de Frontieră

Zeci de flori de mină care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost găsite în bagajul de cală al unei femei, la ieşirea din ţară de pe Aeroportul Cluj Napoca.

Polițiștii de frontieră au fost solicitaţi de către ofiţerii de securitate care au sesizat că în bagajul de cală al unei persoane care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, din Tulcea, a informat Poliția de Frontieră.

La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii.

Femeia a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte, transmite sursa citată. Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a vrut să urce în avion cu doi șerpi ascunși în pantaloni

Un polonez a fost arestat pentru spionaj pentru ruși, în cadrul unui complot pentru asasinarea lui Zelenski

Mărturia unui român blocat de două zile pe aeroportul din Dubai: Am stat opt ore la o coadă, oamenii se bat, se înghesuie, dorm pe jos

O furtună puternică a făcut ravagii în Dubai. Aeroportul s-a transformat într-un lac, iar zborurile au fost suspendate

Partenerii noștri