O femeie a vrut să ducă în Marea Britanie zeci de flori de mină, dar a fost oprită pe Aeroportul Cluj Napoca

Data actualizării: Data publicării:
flori de mina
O femeie a vrut să ducă în Marea Britanie zeci de flori de mină, dar a fost oprită pe Aeroportul Cluj Napoca. FOTO: Poliția de Frontieră

Zeci de flori de mină care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost găsite în bagajul de cală al unei femei, la ieşirea din ţară de pe Aeroportul Cluj Napoca.

Polițiștii de frontieră au fost solicitaţi de către ofiţerii de securitate care au sesizat că în bagajul de cală al unei persoane care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, din Tulcea, a informat Poliția de Frontieră.

La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii.

Femeia a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte, transmite sursa citată. Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri