Live

Parcarea unui bloc din Constanța a fost inundată cu păcură

Data actualizării: Data publicării:
Parcarea unui bloc din Constanța a fost inundată cu păcură.

Parcarea unui bloc din municipiul Constanţa a fost marţi inundată cu păcură, afectată fiind şi o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi de sol, după ce produsul petrolier s-a scurs în timpul operaţiunii de pompare în terminalul de depozitare al unui agent economic.

Garda de Mediu Constanţa a informat că pentru limitarea extinderii zonei poluate, angajaţi ai societăţii comerciale poluatoare au montat baraje absorbante.

„S-a produs o poluare cu păcură pe timpul operaţiunii de pompare în terminalul de depozitare. Produsul s-a scurs în parcarea unui bloc de locuinţe de pe str. Theodor Speranţia din Constanţa, fiind afectată şi o suprafaţă de cca. 40 mp sol. Personalul societăţii a acţionat operativ, fiind montate baraje absorbante pentru limitarea extinderii zonei poluate. Pe suprafeţele contaminate s-a aplicat material absorbant biodegradabil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Potrivit sursei citate, pentru remedierea avariei ce a cauzat producerea poluării, a fost decopertat fasciculul de conducte prin care se transportă păcura.

„S-au demarat operaţiuni de ecologizare a zonei şi aducere a terenului la starea initiala”, se mai spune în comunicat, potrivit Agerpres.

Societatea comercială care a produs poluarea a fost sancţionată cu amenda maximă de 50.000 de lei, conform legislaţiei privind protecţia mediului.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Calvarul unei fete de 13 ani din Constanța. A fost violată ani la rând de propria mamă

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede după ce a fost acoperită de praf saharian

Partenerii noștri