Live

Un băiat de 14 ani a jefuit 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante 7.000 de euro furaţi

Data actualizării: Data publicării:
Un băiat de 14 ani a furat din 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante și pe haine 7.000 euro furaţi. Foto: ebihoreanu.ro

Un adolescent de 14 ani din Holod a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în ultimele luni, a spart mai multe locuinţe din comună, provocând o pagubă de peste 90.000 lei, din care doar puţin peste jumătate a fost recuperată, scrie ebihoreanul.ro.

Tânărul a ales de fiecare dată casele consătenilor plecaţi la muncă în străinătate. „Nu mai ştim ce să facem, în casa mea a intrat de două ori, a spart şi casa surorii mele”, a povestit Daniel, unul dintre cei care lucrează în străinătate, dar vine des acasă, în Holod, unde locuieşte pe aceeaşi stradă cu primarul comunei. Asta n-a contat, însă, pentru micul hoţ, care i-a prădat-o în două rânduri.

Mai mult, zice Daniel, adolescentul a „golit” şi casa surorii lui, care a urmărit „live” întreaga scenă, avertizată fiind de sistemul de protecţie al imobilului. „A văzut pe camere cum ia cheia şi umblă prin curte, sare peste gard. A şi vorbit cu el, i-a spus să lase cheia, dar i-a râs în nas. Efectiv nu mai ştim ce să facem, ne-am plâns şi primarului, că, fiind minor, Poliţia spune că nu-i poate face nimic”.

Primarul comunei Holod, Sandu Săsăran, e la curent cu nemulţumirile sătenilor şi susţine că problema a fost discutată în mai multe rânduri cu şeful Postului de Poliţie din zonă, care i s-a plâns că nu are pârghii pentru a-l opri pe hoţ pentru că e minor.

La scurt timp după ce publicația Bihoreanul s-a interesat de caz, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Holod, sub acuzația de furt calificat.

Minorul este suspect în 8 dosare penale privind spargeri de locuinţe, iar în 5 dintre cazuri poliţiştii au dovezi certe că este autorul faptelor.

„Din prejudiciul provocat, polițiștii bihoreni au recuperat, până în prezent, aproximativ 56.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

Cât despre restul banilor, cei 7.000 euro furaţi din casa surorii lui Daniel, poliţiştii susţin că băiatul i-a cheltuit pe chefuri cu prietenii, restaurante, haine şi, deci, vor fi greu de recuperat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O femeie din Bihor și-ar fi ucis fiul, iar apoi a sunat la 112 să spună că bărbatul s-a sinucis

Secretar de stat în MAI: România este o ţară sigură, fapt recunoscut şi de cetăţenii din alte state care ne vizitează

Un mecanic auto din Roman și-a jefuit un client, după ce i-a copiat cheia de la casă

O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara din Arad. A luat-o și acum e reținută

Partenerii noștri