Un băiat de 14 ani a jefuit 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante 7.000 de euro furaţi

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr cu fața blurată numără bani
Un băiat de 14 ani a furat din 8 case, s-a pozat în hainele victimelor şi a cheltuit în restaurante și pe haine 7.000 euro furaţi. Foto: ebihoreanu.ro

Un adolescent de 14 ani din Holod a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce, în ultimele luni, a spart mai multe locuinţe din comună, provocând o pagubă de peste 90.000 lei, din care doar puţin peste jumătate a fost recuperată, scrie ebihoreanul.ro.

Tânărul a ales de fiecare dată casele consătenilor plecaţi la muncă în străinătate. „Nu mai ştim ce să facem, în casa mea a intrat de două ori, a spart şi casa surorii mele”, a povestit Daniel, unul dintre cei care lucrează în străinătate, dar vine des acasă, în Holod, unde locuieşte pe aceeaşi stradă cu primarul comunei. Asta n-a contat, însă, pentru micul hoţ, care i-a prădat-o în două rânduri.

Mai mult, zice Daniel, adolescentul a „golit” şi casa surorii lui, care a urmărit „live” întreaga scenă, avertizată fiind de sistemul de protecţie al imobilului. „A văzut pe camere cum ia cheia şi umblă prin curte, sare peste gard. A şi vorbit cu el, i-a spus să lase cheia, dar i-a râs în nas. Efectiv nu mai ştim ce să facem, ne-am plâns şi primarului, că, fiind minor, Poliţia spune că nu-i poate face nimic”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primarul comunei Holod, Sandu Săsăran, e la curent cu nemulţumirile sătenilor şi susţine că problema a fost discutată în mai multe rânduri cu şeful Postului de Poliţie din zonă, care i s-a plâns că nu are pârghii pentru a-l opri pe hoţ pentru că e minor.

La scurt timp după ce publicația Bihoreanul s-a interesat de caz, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Holod, sub acuzația de furt calificat.

Minorul este suspect în 8 dosare penale privind spargeri de locuinţe, iar în 5 dintre cazuri poliţiştii au dovezi certe că este autorul faptelor.

„Din prejudiciul provocat, polițiștii bihoreni au recuperat, până în prezent, aproximativ 56.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

Cât despre restul banilor, cei 7.000 euro furaţi din casa surorii lui Daniel, poliţiştii susţin că băiatul i-a cheltuit pe chefuri cu prietenii, restaurante, haine şi, deci, vor fi greu de recuperat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri