Live

Un bărbat din Iași a fost reținut după ce ar fi furat criptomonede în valoare de 620.000 de dolari

Data publicării:
Un bărbat din Iași a fost reținut după ce ar fi furat criptomonede în valoare de 620.000 de dolari. Foto: Captură TV Digi24

Un bărbat din Iași a fost reținut pentru 24 de ore pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și spălare de bani. El este acuzat că a sustras criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Faptele s-au petrecut la sfârșitul lunii ianuarie. Doar 4 zile i-au trebuit bărbatului inculpat în acest dosar să intre în posesia criptomonedelor în valoare de 620.000 de dolari.

Societatea din Insulele Cayman, victima acestei infracțiuni informatice, este clasată pe locul 7 la nivel mondial în rândul operatorilor de criptomonede.

Bărbatul, care a fost reținut pentru 24 de ore, a reușit să obțină acces total în sistemul informatic al acestei societăți și a transferat fondurile în mai multe adrese și portofele electronice de criptomonede, apoi a retras sume de bani, însă valori nu mai mari de 10.000 de lei, astfel încât să nu fie nevoit să prezinte acte de identitate.

A fost un șir lung de transferuri și retrageri de sume de bani, cu scopul de a-și șterge urmele. Polițiștii au intrat repede pe fir, l-au identificat, iar la percheziții au ridicat mai multe laptopuri, telefoane, stickuri de memorie și portofele electronice.

Din prejudiciu însă, au recuperat deocamdată doar 50.000 de lei, o sumă infimă în comparație cu suma sustrasă.

Dosarul a fost preluat de DIICOT, iar bărbatul urmează să ajungă în fața judecătorilor cu propunere de arest preventiv.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată

Un miliardar merge la închisoare, dar banii lui se înmulțesc. „Va avea o avere semnificativă când va fi eliberat”

Un asistent medical a fost reţinut pentru că ar fi agresat fizic două minore internate la secția Psihiatrie

Cetăţean străin, reţinut după ce a fost prins în Bucureşti cu trei kilograme de cocaină, droguri pe care intenţiona să le vândă

Partenerii noștri