Live

A. Zegrean, despre rejudecarea dosarelor: E un principiu în drept care e mai tare decât toate

Data actualizării: Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale a României nu vede cu ochi buni propunerea făcută de deputatul PSD Cătălin Rădulescu de a rejudeca toate dosarele de după 2009. „Poate, eventual, să dea o lege prin care să dea un drept de revizuire”, spune Augustin Zegrean.

„Toată lumea se vaită că nu a știut, toată lumea a știut. Cum puteau judecătorii să nu știe, când ei judecau dosarele și la televizor apărea dosar întocmit cu spirjinul SRI?! Să dai o lege că se anulează dosarele, asta mi se pare ciudat. Poate, eventual, să dea o lege prin care să dea un drept de revizuire, să fie o cale de revizuire a sentințelor pentru cele care s-au pronunțat deja, iar pentru cele în curs de soluționare să găsească o soluție”, a spus Augustin Zegrean, pentru Digi24.

„Cine s-ar fi gândit că se mai poate întâmpla?! În vechiul Cod Penal din 1968, Securitatea a fost scoasă din cadrul organelor de urmărire penală. Din 1968 până în 1989, cel puțin teoretic, nu s-a făcut așa ceva. Cine s-a gândit că le vine ideea să o facă acum?! Sigur că, în măsura în care s-a încălcat legea prin aceste metode, se poate pune problema anulării dosarelor, nu a dosarelor deja judecate, pentru că este un principiu care e mai tare decât toate, în drept, care vorbește despre stabilitatea raporturilor juridice. Nu poți să o tot iei de la capăt, așa, la nesfârșit”, a adăugat fostul președinte al CCR.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri