A. Zegrean, despre rejudecarea dosarelor: E un principiu în drept care e mai tare decât toate

Data actualizării: Data publicării:
augustin zegrean capturacrop

Fostul președinte al Curții Constituționale a României nu vede cu ochi buni propunerea făcută de deputatul PSD Cătălin Rădulescu de a rejudeca toate dosarele de după 2009. „Poate, eventual, să dea o lege prin care să dea un drept de revizuire”, spune Augustin Zegrean.

„Toată lumea se vaită că nu a știut, toată lumea a știut. Cum puteau judecătorii să nu știe, când ei judecau dosarele și la televizor apărea dosar întocmit cu spirjinul SRI?! Să dai o lege că se anulează dosarele, asta mi se pare ciudat. Poate, eventual, să dea o lege prin care să dea un drept de revizuire, să fie o cale de revizuire a sentințelor pentru cele care s-au pronunțat deja, iar pentru cele în curs de soluționare să găsească o soluție”, a spus Augustin Zegrean, pentru Digi24.

„Cine s-ar fi gândit că se mai poate întâmpla?! În vechiul Cod Penal din 1968, Securitatea a fost scoasă din cadrul organelor de urmărire penală. Din 1968 până în 1989, cel puțin teoretic, nu s-a făcut așa ceva. Cine s-a gândit că le vine ideea să o facă acum?! Sigur că, în măsura în care s-a încălcat legea prin aceste metode, se poate pune problema anulării dosarelor, nu a dosarelor deja judecate, pentru că este un principiu care e mai tare decât toate, în drept, care vorbește despre stabilitatea raporturilor juridice. Nu poți să o tot iei de la capăt, așa, la nesfârșit”, a adăugat fostul președinte al CCR.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri