Live

Augustin Lazăr, după anunțul lui Toader: Să spună bărbătește ce probleme sunt

Data actualizării: Data publicării:
Procurorul general Aufgustin Lazăr. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a criticat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce a venit astăzi la Parchetul General și a purtat discuții cu procuroarea Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România. După aceste discuții, ministrul a anunțat că va declanșa procedura de numire „a noului procuror general”.

Tudorel Toader a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a noului procuror general. El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie și, astfel, la acel moment noul procuror general să poată prelua funcția. 

În acest context, procurorul general al României a ieșit la declarații și l-a criticat pe ministrul Justiției. El i-a reproșat lui Toader că a venit în Ministerul Public și a vorbit cu un procuror care are „probleme de reprezentativitate”.

Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție”, a spus Augustin Lazăr.

Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii și de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituție este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie mai întâi să-și clarifice mai întâi problemele de legitimitate în cadrul acelei asociații”, a adăugat procurorul general.

Augustin Lazăr a reiterat faptul că Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România, are „probleme de reprezentativitate” și a denunțat „combinații obscure” în contextul în care, luni, procurorul Bogdan Gabor și-a anunțat demisia din calitatea de presedinte, membru în Consiliul Director și membru al Asociației Procurorilor din Romania (APR). Motivul demisiei sale a fost „nestatutară” a procurorului Elena Iordache în ședința CSM din 19 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Augustin Lazăr, despre brățările dacice: „Comunitatea ştiinţifică serioasă nu are niciun fel de dubii cu privire la autenticitatea lor”

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Orban: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare

CTP, despre „dezvăluirile lui T. Toader” și replicile consilierei lui Dăncilă și Dragnea: De ce a venit Toader să ne spună astea acum?

Partenerii noștri