Augustin Lazăr, după anunțul lui Toader: Să spună bărbătește ce probleme sunt

Data actualizării: Data publicării:
Procurorul general Aufgustin Lazăr.
Procurorul general Aufgustin Lazăr. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a criticat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ce a venit astăzi la Parchetul General și a purtat discuții cu procuroarea Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România. După aceste discuții, ministrul a anunțat că va declanșa procedura de numire „a noului procuror general”.

Tudorel Toader a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a noului procuror general. El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie și, astfel, la acel moment noul procuror general să poată prelua funcția. 

În acest context, procurorul general al României a ieșit la declarații și l-a criticat pe ministrul Justiției. El i-a reproșat lui Toader că a venit în Ministerul Public și a vorbit cu un procuror care are „probleme de reprezentativitate”.

Să vină la conducătorul instituției și să-i spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Domnia sa a venit la mine în instituție”, a spus Augustin Lazăr.

Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie conform legii și de a reprezenta Ministerul Public în raport cu un alt reprezentant de instituție este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie mai întâi să-și clarifice mai întâi problemele de legitimitate în cadrul acelei asociații”, a adăugat procurorul general.

Augustin Lazăr a reiterat faptul că Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România, are „probleme de reprezentativitate” și a denunțat „combinații obscure” în contextul în care, luni, procurorul Bogdan Gabor și-a anunțat demisia din calitatea de presedinte, membru în Consiliul Director și membru al Asociației Procurorilor din Romania (APR). Motivul demisiei sale a fost „nestatutară” a procurorului Elena Iordache în ședința CSM din 19 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri