Live

C.T. Popescu: Iohannis ar putea s-o refuze și a doua oară pe Adina Florea pentru șefia DNA

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis ar putea refuza și a doua oară propunerea ministrului justiției pentru funcția de șef al DNA, procurorul Adina Florea, motivând că procedura de selecție în cazul acesteia a început pe vechea lege, care nu îl limitează pe șeful statului la un singur refuz.

Legea nu mă obligă, spune dl Toader, să fac altă propunere pentru DNA dacă prima e refuzată. Asta spune. Din nou, nu gasesc cuvinte, e cea mai sinistră afirmație a unui înalt magistrat, înalt prsonaj din justiție după 89. Ce este ilogic aici? Propui o persoană, o respinge CSM cu 6-0, tu nu ții seama, o trimiți la președinte, președintele ți-o respinge o singură dată, cum se spune acolo că are dreptul, motivat, după care tu o dai încă o dată CSM-ului care a respins cu 6-0 și după aceea încă o dată președintelui. Cum să faci așa ceva?”, a spus jurnalistul.

În primul rând, dacă președintele ar proceda cum face dl Toader care face o cârciocărie, cum ar spune Eminescu, adică un tertip murdar. Să spună: păi, o trimiți încă o dată pe dna Florea? Ea a intrat sub procedura de numire sub legea veche, ceea ce îmi permitea să resping de oricâte ori propunerea. Potrivit legii, ea e judecată în legea veche pentru că nu mi-ați trimis altă propunere. Dacă trimiteați altă propunere, atunci funcționa legea nouă. Se intra în procedura noii persoane. Dar dacă o trimiteți pe aia vehce, atunci merg tot pe legea veche care îmi permite ori de câte ori să refuz. Deci și de 2 ori. La revedere”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Bienînțeles că de aici urmează sesizarea CCR de către dna Dăncilă, de către T. Toader cu mâna dnei Dăncilă și tot tacâmul. Deci iată ce înseamnă. E teribil”, a adăugat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Parchetul General clasează dosarul deschis de fosta Secţie specială pe numele Laurei Codruţa Kovesi

Olaf Scholz, despre reintroducerea MCV: „Mecanismul a luat sfârșit; e un semn că România se află pe calea bună”

Drulă, după anunțul ridicării MCV: Legile promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt sub monitorizare

Partenerii noștri