Adina Florea, propusă la șefia DNA, are un plan B. Pentru ce funcție și-a depus candidatura

Data actualizării: Data publicării:
Adina Florea la interviul de la CSM.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mutare surprinzătoare a candidatului propus de Tudorel Toader pentru funcția de procuror șef al DNA. Adina Florea s-a înscris la concursul organizat de CSM pentru ocuparea unui post în secția specială care va ancheta judecători și procurori. Asta după ce Klaus Iohannis s-a arătat deja nemulţumit de propunerea lui Tudorel Toader ca Adina Florea să conducă lupta anticorupţie.

Astfel, Adina Florea ar urma să ajungă mâine din nou în fața CSM, de la care primit aviz negativ după interviul susținut în calitate de candidată la funcția de procuror-șef al DNA.

De această dată, Florea și-a depus candidatura pentru un post în cadrul secției speciale care îi va ancheta pe magistrați, secție înființată ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor la legile justiției.

Ministrul Justiției nu a ținut cont de avizul negativ al CSM și a trimis mai departe președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în fruntea DNA. Toader a mai spus că, dacă aceasta e respinsă, nu este obligat să vină cu o altă propunere.

România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție. Este inadmisibil și nu voi accepta niciodată așa ceva. Ne dorim, îmi doresc, o luptă anticorupție serioasă. Pentru asta DNA are nevoie în frunte de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să-și asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție, unde România a ajuns să fie dată ca exemplu pozitiv. Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conține câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte, foarte mult de gândit. Voi face declarații pe această chestiune când ne întoarcem în țară. Până atunci am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupție din România”, a spus Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri