Live

Cât ar urma să stea Liviu Dragnea în închisoare. În ce condiții poate cere eliberarea condiționată

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, va rămâne după gratii cel puțin 2 ani și 4 luni, conform legislației în vigoare.

Dragnea a ajuns astăzi în Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. În această perioadă i se fac analize medicale, iar o comisie trebuie să stabilească dacă este apt de muncă.

Abia apoi se va stabili care este penitenciarul unde își va ispăși pedeapsa – fie rămâne la Rahova, fie va fi transferat la Jilava.

Există posibilitatea să fie cazat în aceeași celulă cu Radu Mazăre, care este și el în carantină, după ce a fost extrădat săptămâna trecută din Madagascar.

Conform legii, Dragnea, poate cere liberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, dacă îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Criminalul de la Penitenciarul Rahova care a evadat ieri de sub escortă a fost prins la Oradea. Anchetă la spitalul Rahova

VIDEO. Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a ieșit din închisoare

Fostul fotbalist Dănuț Lupu iese din închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fost aprobată

Partenerii noștri