VIDEO. Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare, a ajuns la Penitenciarul Rahova

Data actualizării: Data publicării:
condamnare liviu dragnea
Foto: Inquam Photos; Foto: Alex Costache / Facebook

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la final. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

ACTUALIZARE. 17.20 Mașina care îl transportă pe Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. A fost întâmpinat cu huiduieli de mai multe persoane. 

ACTUALIZARE. 17.15. Mai multe persoane s-au adunat în fața Penitenciarului Rahova, unde este așteptat să ajungă Liviu Dragnea.

dragnea in drum spre politie foto alex costache facebook
Liviu Dragnea, în mașina care îl duce spre secția de poliție. Foto: Alex Costache / Facebook

ACTUALIZARE. 16.45. O a doua mașină a plecat de la reședința lui Liviu Dragnea. În această mașină, care aparține poliției, se află de fapt șeful PSD. Ambele mașini au însă geamuri fumurii.

Aceasta, în condițiile în care polițiștii au ajuns deja la reședința lui Liviu Dragnea. Este o procedură normală ca polițiștii să meargă la toate reședințele cunoscute ale persoanelor care au mandat de executare.

ACTUALIZARE 16.20. Mașina lui Liviu Dragnea a plecat de la reședința acestuia. Este o mașină cu geamuri fumurii. A fost huiduit de mai multe persoane. La un semafor, câțiva oameni l-au huiduit.

Un pieton a lovit mașina:

ACTUALIZARE 16:10 Liviu Dragnea se va preda, luni, la secția 2 de Poliție a Capitalei.

ACTUALIZARE 15.57. Mandatul de executare a ajuns la poliție.

ACTUALIZARE 15.12 Liderul PSD Liviu Dragnea se poate prezenta la orice secţie de poliţie pentru a fi transportat în arest ori poate fi ridicat de poliţişti de la domiciliul său din Bucureşti, potrivit procedurilor judiciare.

După decizia de condamnare la închisoare cu executare, Instanţa supremă va emite un mandat de executare a pedepsei, care va fi trimis la Poliţie, pentru a fi pus în aplicare.

ACTUALIZARE 13.55. Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Instanța urmează acum să scrie mandatele de executare a pedepsei. Acestea vor fi transmise către Tribunalul București care, la rândul său, fiind instanță de executare, va face oficiile către poliție.

Aici vor ajunge mandatele de executare, iar ofițerii de poliție trebuie să pună în aplicare mandatele.


ACTUALIZARE 13.43. Judecătorul începe să citească sentința. Anunță admiterea apelurilor unor inculpați, inclusiv Liviu Dragnea și extinde efectele apelurilor pentru alți inculpați, inclusiv Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea. Desființează în parte sentința penală atacată cu privire la toți inculpații, și sub aspectul laturii civile pentru o parte.

Olguța Șefu este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals.

Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.

Constantin Balaban este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana este achitată pentru abuz în serviciu.


Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia.  În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judece ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

Ulterior, magistrații au anunțat că verdictul final va fi anunțat luni, 27 mai, la doar o zi după alegerile europarlamentare. Avocații și-au susținut deja pledoariile finale, așa că judecătorii trebuie să delibereze și să anunțe o decizie finală luni. 

Întrebat duminică seara dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), președintele PSD a replicat: "Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri